Elokuvia on valtava määrä ja loppuviimeksi on todella vaikeaa nimetä ne parhaat. Kuten pelien kanssa, myös elokuvien kanssa tein listan siitä mitkä elokuvat ovat todellakin ne parhaista parhaat.

 

 

 

Itse olen tähän mennessä katsonut satoja elokuvia (100% varmuudella). Sanoisin että tuhatkin saattaa jo mennä rikki, mutta en ole varma. Tälläisestä määrästä on erittäin vaikea poimia niitä parhaita sillä monessa tapauksessa se riippuu todella paljon siitä, että mistä milloinkin pitää.

Ainoa todellinen sääntö on se, että vain yksi elokuva sarjasta sallitaan. Syy tähän on siinä että jos tätä sääntöä ei olisi, niin muutama elokuvasarja veisi valtaosan paikoista. Tärkeää on myös muistaa että elokuvia tulee kokoajan lisää, jotan järjestys muuttuu muuttumistaan eikä tälläinen lista ole koskaan täysin valmis.

Tässä säännössä on pari huomioitavaa seikkaa:

MCU (Marvel Cinematic Universe) on yksi sarja jossa monta sarjaa luo yhden suuren kokonaisuuden. MCU:n parhaan elokuvan valitseminen on erittäin vaikea tehtävä, mutta listan kannalta se antaa paljon tilaa muille.

 

KUNNIAMAININTOJA:

Sanotaan että tällä yhdellä per sarja säännöllä saisi helposti kasaan top 100 listan, mutta tätä kautta pitää oikeasti miettiä että mitkä elokuvat ovat sellaisia jotka haluaa sisällyttää.

 

Predator

History of Violence

Ice Age 3: Dinosaurusten aika

Resident Evil: Degeneration

Wyatt Earp

Vampire Hunter D: Bloodlust

Ninja Scroll

Aarreplaneetta

Hiidenpata

 

On syytä vielä korostaa että täydellistä elokuvaa ei ole, myös niissä parhaissa on jotain josta voi vähän sanoa, mutta pointtina on se, että nämä elokuvat ovat niitä, joista itse nautin vielä tänäkin päivänä riippumatta siitä miten vanhoja ne ovat.
24. Dracula Untold

Vlad Tepes (Luke Evans) ei taivu vihollisen edessä ja hakee apua mystiseltä olennolta voidakseen pelastaa perheensä ja kansansa. Tarina asettaa legendaarisen Draculan langenneeksi sankariksi joka ottaa suuren voiman, vain voidakseen tehdä hyvää. Lopputulos on selvä, mutta mikä johti siihen. Tunnelmaltaan erinomainen tarina jossa toinen toistaan näyttävämpiä taisteluita ja erinomainen päähenkilö.


23. Heat - Ajojahti

Al Pacino on poliisi Vincent Hanna ja Robert DeNiro on roisto Neil McCauley tässä erinomaisessa toimintatrillerissä. Heat on elokuva joka yhdistää poliisitutkinan, roistojen keskeiset välit sekä Vincentin yksityiselämän paketiksi jossa on monta liikkuvaa osaa, monta avoimeksi jäävää palaa sekä yksi päätarina joka saavuttaa huikean päätöksen intensiivisen ajojahdin päätteeksi. 


22.  Viimeinen samurai

Japaniin sijoittuva tarina jossa sotasankari, kapteeni Nathan Algren (Tom Cruise) alkaa kouluttaa sotilaita samuraita vastaan. Algren päätyy kuitenkin samuraiden luo, missä hänen koko elämänsä muuttuu, pysyvästi. Upea ja kaunis elokuva joka kertoo uljaan tarinan siitä, mitä on olla samurai.


21. Ruohometsän kansa

Yllätysraaka piirroselokuva joka kertoo kanien matkasta uuteen kotiin. Animaatiojälki on upeaa ja Johh Hurtin ääninäyttelmä päähenkilö Pähkinä erinomainen. Se on vasta alkua sillä jokainen pienen ryhmän jäsen on erittäin hyvin tehty. Tarina on kaikkine käänteineen ja vaaroinen hyvä. Kanien tarina saa myös yllätyslopetuksen jossa paljastuu myös se, kuinka väkivaltainen tarina onkaan.


20. V niin kuin Verikosto

Upea elokuva ulkoasultaan. Väkivaltainen ja näyttävä tyyli synkässä ympäristössä jossa lohduton maailma kaipaa pelastusta. Sen pelastuksen tarjoaa mystinen V. Vallankumouksen lähestyeesä nuori Eve kohtaa mysteerimiehen joka avaa naisen silmät, kun suuret muutokset alkavat Lontoossa.


19. Mission Impossible: Rogue Nation

Yksi kovimpia toimintasarjoja joihin on yhdistettynä esimerkillinen jännitys. Suurin kysymys oli että olisiko valinta Rogue Nation vai Ghost Protocol. Aaveprotokolla pitää sisällään parempia yksittäisiä kohtauksia mutta isona kokonaisuutena Rogue Nation tuntuu paremmalta eikä vain siksi että Tom Cruisen Ethan Hunt on edelleen agenttimiehistä paras. Nyt mukaan on saatu monet vanhat tutut sekä aivan uusi loistava lisäys, Rebecca Fergusonin esittämä Ilsa Faust.


18. Grey - Suden Hetki

Joukko lentoturmasta selvinneitä ihmisiä lähtee Liam Neeson esittämän Ottwayn johtama villiin erämaahan. Selviytymisvaiston on oltava kova jotta selviää vaarallisesta ja raskaasta matkasta. Se mikä tekee tästä elokuvasta näin hyvän on se toinen puoli villistä erämaasta: Sudet, jotka armottavat metsästävät ihmisiä pimeydessä.


17. Saapasjalkakissa

Sherk elokuvista noussut legendaarinen satuhahmo puhuu Antonio Banderas äänellä tässä monia satuja yhdistävässä tarinassa. Saapasjalkakissan menneisyydestä kertova hauska ja vauhdikas tarina jossa monta hyvin tehtyä hahmoa kuten Kitty Pehmotassu ja Tyyris Tyllerö.


16. Knight and Day

Tom Cruisen ja Cameron Diazin tähdittämä huumoripainotteinen toiminnallinen agenttiseikkailu. Tässä elokuvassa yhdistyy rento asenne kivikovaan toimintaa ja sen kaiken keskellä on Tom Cruisen esittämä Roy Miller joka on niin erikoisagentti, että hän voi ottaa kaiken rennosta, koska hän vain on niin hyvä.


15. Eastern Promises

Rikoselokuva itämafian lähiympäristöstä. Erittäin väkivaltainen tarina sijoittuu Lontooseen jossa Anna (Naomi Watts) niminen kätilö joutuu tekemisiin vaarallisen syndikaatin kanssa ja etenkin siihen kuuluvan mystisen Nikolain (Viggo Mortensen) kanssa. Elokuva erittäin tyyliksä kokonaisuus jossa monta toinen toistaan parempaa ja tunnelmallisempaa kohtausta. Viggo Mortensen on erinomainen mystisenä vory v zakonen "kuskina".


14. Digimon: Movie

Sarja on edelleen yksi omia suosikkianimaatioitani ja tästä ensimmäisestä elokuvasta on vieläkin paljon hyviä muistoja ja etenkin sen toisesta tarinasta. Se tarjoaa vauhdikkaan Digimon seikkailun ja eeppisen loppuhuipennuksen.


13. Sherlock Holmes: Game of Shadows

Sherlock Holmes kohtaa arkkivihollisensa professori James Moriartyn elokuvassa jossa älyjen mittely saavuttavaa valtavat mittasuhteet. Vaikka ensimmäinen osa tekikin monta asiaa paremmin, niin isona kokonaisuutena jatko-osa on parempi elokuva.


12. Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen Kirous

Jack Sparrow on Johnny Deppin loistokkaimpia rooleja. Sarja on ikävästi heikentynyt mutta ensimmäinen elokuva on edelleen hauska, vauhdikas, nokkela ja tunnelmallinen. Todellinen merirosvoseikkailu joka on ehdottomasti sarjan paras osa.


11. X-Men 2

X-Men, X-Men: First Class sekä Wolverine ovat kaikki erittäin hyviä ja mainitsemisen arvoisia elokuva. Tuleva Logan vaikuttaa myös erinomaiselta. Lopulta päädyin valitsemaan toisen kahdesta ensimmäisestä elokuvasta. Vaikka ensimmäinen esittelikin erinomaisesti sarjan kovimman tähden ja hahmon, Hugh Jackmanin Wolverinen, niin se teki myös pari asiaa huonosti. Kakkososa teki monet asiat paremmin. Sanotaan että kovin kilpailu tästä paikasta käytiin kahden ensimmäisen X-Men elokuvan välillä. Ne eivät ole tasoltaan kaukana toisistaan.


10. Kaunotar ja Hirviö

Disneyn paras elokuva. Kuolematon rakkaustarina joka yhdistää tunnelmaansa niin paljon loistavia hetkiä. Tämä animaatio on sellainen, joka ei kuole koskaan.


9. Yön Ritari

Batman elokuvista se paras. Michael Keaton on edelleen paras Batman mutta syy miksi Dark Knight trilogia oli pakko sisällyttää on siinä, että tämä sarja on osannut ottaa omakseen synkän tyylin ja toinen toistaan paremmat roistot. Dark Knight Rises on erittäin hyvä elokuva ja Bane on erinomainen roisto. Mutta valitsen kuitenkin sen elokuvan jonka roisto, Jokeri, todellakin nosti supersankarielokuva ja sarjakuva elokuvat tietylle tasolle mitä tulee odotuksiin roolien suhteen.


8. Hachiko: Tarina Uskollisuudesta

Kaikkien aikojen koskettavin elokuva. Tositarinan inspiroima tarina akitakoirasta joka vielä omistajansa kuolemankin jälkeen, uskollisena odottaa häntä.


7. Avengers: Age of Ultron

MCU:n toistaiseksi paras elokuva. Captain America: Civil War ja Iron Man 3 kumpikin ovat erittäin hyviä elokuvia ja samoin on MCU:n tällä hetkellä uusin, Doctor Strange. Nämä kuitenkin hävivät toiselle Avengers elokuvalle. Tässä elokuvassa on eräs todella surkea juonikuvio, mutta sen voi unohtaa sillä tässä on MCU:n kovin roisto, Ultron jonka äänenä James Spader. MCU:n kohdalla korostettakoon että Robert Downey jr on sarjan paras näyttelijä Tony Starkina, Rautamiehenä.


6. Riiviöt

Tämä on elokuva joka todellakin kestää aika ja onnistuu yhdessä elokuvassa ja tarinassa yhdistämään monta genreä yhdeksi erinomaiseksi kokonaisuudeksi. Näin tämän ensimmäistä kertaa lapsena ja vielä aikuisenakin, se kestää.


5. Saw

Trillerien terävintä ja verisintä kärkeä. Saw on elokuvasarja joka on jännityksellään ja yhtenäisellä tarinallaan onnistunut kerran toisensa jälkeen yllättämään. Laatu ei ole samanlaisena kestänyt kokosarjaa mutta sarjassa on omat selvät huippukohtansa. Ensimmäinen on minun valinta hyvin pienellä erolla muihin. Se tiivistyy yhteen kohtaukseen ja yhteen lauseeseen: "Game Over!"


4. Näin Koulutat Lohikäärmeesi

Tämä animaatiosarja on vahvasti saanut minut mukaansa. Oli vaikea valinta arpoa sarjan paras ja parin vuoden sisään (jos hyvin käy) se on entistä vaikeampaa kun kolmas elokuva ilmestyy. Valitsin kuitenkin ensimmäisen elokuvan sillä se ottaa tittelin paremmin omakseen. Nuori viikinki ja lohikäärmeistä pelätyin, Yön Raivo ystävystyvät tässä erinomaisessa elokuvassa jonka maailma ja mytologia ovat kaikkine pienine yksityiskohtineen vertaansa vailla.


3. Star Wars V: Imperiumin Vastaisku

Korostan, valtaosa Star Wars elokuvista (I,III,IV,V ja VI) kuuluvat tälläiselle listalle mutta näistä kaikista paras on viides. Darth Vader on ehdottomasti yksi omia suosikkihahmojani elokuvamaailmassa ja hän loistaa tässäkin osassa. Sen lisäksi on pakko sanoa että tarina on ehkä sarjan vahvin tässä kohtaa. Taistelut ovat upeita ja tunnelma enemmän kuin loistava. Tämä osa isosta saagasta sisältää eniten hyviä hetkiä suhteutettuna huonoihin hetkiin. 


2. Van Helsing

Monet sanovat että tämä elokuva on huono, itse en kuulu siihen kastiin. Tämä elokuva saattaa hyvinkin olla paras elokuva, jolla ei ole jatko- tai esiosia. Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh ja David Wenham ovat jokainen loistava ja tämä elokuva on tunnelmaltaan loistava. Tarina on hyvä ja näyttelijät ovat toinen toistaan parempi, tosin Jackman on parhaista parhain. Kokonaisuudessaan tämä elokuva sisältää kaiken mitä loistava elokuva sisältää, lopetus mukaanlukien.


1. Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan paluu

Taru Sormusten Herrasta trilogia kokonaisuudessaan on mestariteos. Jokainen kolmesta elokuvasta on todella hyvä niin monella tavalla. Itse lopulta päädyn valitsemaan kolmannen osan mutta korostan että jokainen trilogian elokuva kuuluu omiin suosikkeihini. Näyttelijäsuorituksen ovat erinomaisia, fantasiatunnelma on huippulaatua ja tarina on loistava. Erisyisesti Viggo Mortensen on täydellinen Aragorn, ei kukaan olisi pystyyt parempaan.