Jason%20Statham.jpg

2000-luvun paras toimintatähti yhdessä parhaista rooleistaan

 

Mitä tulee toimintaa, on Jason Statham kovista kovin. Mitä taas tulee mestaritappajiin, on Arthur Bishop parhaista parhaimpia. Luvassa on siis toimintaelokuva parhaasta päästä.

 

 

 

Arthur Bishop (Jason Statham) on mestaritappaja joka on jättänyt sen elämän taakseen, pyrkien nyt elämään rauhassa menneisyydeltään. Äärimmäisen mestarillinen tappaja ei kuitenkaan anna puolustuksen laskea ja kun menneisyyden aaveet alkavat lähestyä, tietää hän tismalleen mitä tehdä. Bishop ajautuu kuitenkin tilanteeseen, jossa hänen on ajateltava myös muita kuin itseään ja silloin ei vaihtoehtoja ole enää yhtä paljoa. Äärimmäisen laajan taitovalikoiman omaava, eritysen älykäs mies joutuu palamaan työhön, jossa on paras.


Mechanic 2 on ennenkaikkea toimintajännäri. Mukana on paljon toimintaa, mutta myös niitä paljon hitaampia jaksoja joissa ammattitappaja tekee sitä mistä hänet tunnetaan. Keikan suunnittelu ja toteutus on tehty hyvin ja paljon jää myös mysteeriksi. Elokuvassa otetaan kaikki irti toiminnasta ja jännityksestä ja kokonaisuus säilyy erittäin tiiviininä ja kiinnostavana loppuun asti.

Toiminta on näyttävää oli sitten kyseessä ammuskelu tai lähitaistelu. Molemmissa tapauksissa Statham on parhaassa terässä. Hän ottaa toimintakohtaukset täysin omakseen ja saa elokuvan tuntumaan paljon paremmalta, mitä se olisi ilman häntä. 

Jännitys on jokaisen tehtävän kohdalla yhtä hyvin tehty. Katsojalle ei kerrota juuri mitään vaan Mekaanikon suunnitelma avautuu sitä mukaa hän sitä suorittaa.


Jason Statham on toimintatähdistä nykypäivän paras. Hän on juuri niin äijä ulkoisesti ja sisäisesti, että hänen seurassaan toimintapaketti muuttuu oitis paljon paremmaksi. Toiminta näyttävää ja päähenkilö todellakin erinomainen. Sivuosista löytyvät niin Jessica Alba kuin Tommy Lee Jones ja molemmat tekevät oman osansa erittäin hyvin. 

Elokuvan pääpahis on pitkälti ihan sellainen perustoimintaelokuvaroisto. Crain ei ole sieltä tylsimmästä päästä sillä hän näyttää jopa astetta kovemmalta, mutta varsinkin lopussa käy ilmi että aika vähän sitä sisältöä häneen on todella laitettu. 


Elokuva etenee erittäin hyvää vauhtia. Tarina lähtee käyntiin hyvin nopeasti ilman turhaa laahaamista ja sitä täytemateriaalia ei juuri ole. Tylsä tämän elokuvan kanssa ei juuri ja loppuhuipennus sekä loppuratkaisu ovat molemmat sopivat kokonaisuuteen kuin kirksikkka kakun päälle.

Mechanic: Resurrection on toimintaelokuvien joukossa sieltä parhaasta päästä, varsikin jos pitää Jason Stathamin toimintaelokuvasti.

 

+ Jason Statham yhdessä parhaista rooleistaan

+ Erinomainen toiminnan ja jännityksen tasapainoitus

+ Loistava kokonaisuus

 

- Pahis jättää vähän toivomisen varaa

- Ajoittan tuntuu että paria asiaa olisi voitu vielä hioa

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos