Leon%20%26%20Chris%202.jpg

Resident Evil parhaasta päästä

 

 

Samannimiseen pelisarjaan perustava peli vie sarjassa jatkunutta tarinaa eteenpäin tuttujen hahmojen voimin. Tällä kertaa pääosissa ovat niin Chris Redfield kuin Leon Kennedy.

 

 

 

Resident Evil elokuvien joukossa nämä animaatioelokuvat ovat erillään Milla Jovovichin tähdittämistä. Ne ovat lisäksi olleet selvästi parempia.

Ensimmäinen oli Degeneration jossa Leon Kennedy ja Claire Redfield kohtasivat jälleen ja joutuivat taisteluun viruksella varustautunutta terroristia sekä farmasiayhtiötä vastaan. Kyseinen elokuva on edelleen yksi parhaista Resident Evil elokuvista eikä se animaatioelokuvien joukossa todellakaan ole siellä välimaastossa, siinä todellakin oli sitä jotakin tunnelmassa ja toiminnassa. Leon ja Claire olivat kumpikin erityisen hyvin tehtyjä.

Seuraava elokuva Damnation vei Leonin itä-Eurooppaan, suoraan sisällis-sodan ytimeen, jossa hän kohtasi myös Ada Wongin. Tuo elokuva oli tunnelmaltaan myös hyvä mutta ei saavuttanut sitä samaa minkä Degeneration saavutti. Leon ja Ada olivat erittäin hyvin tehtyjä, mutta jotakin elokuvasta vain tuntui puuttuvan.


Vendetta alkaa pienellä pohdiskelulla mutta siirtyy nopeasti sotilasoperaation jonka jäljiltä Chris Redfield alkaa hyvin intensiivisesti jahtamaan asekauppias Glenn Ariusta, jonka luomat A-Viruksen tartuttamanat yksilöt, tunnistavat omansa ja hyökkäävät vain vihollisia kohtaan. Professori Rebecca Chambers on omalla tahollaan tutkinut A-Virusta ja pian hän liittyykin Chrisin joukkoon. Kaksikko tarvitsee avukseen vielä yhden spesialistin ja siinä kohtaan kuvaan astuu Leon Kennedy. 

Chris kuullostaa ja näyttää hieman erilaiselta kuin RE5-6 aikoihin, mutta sisältö on juurikin sitä mitä hänessä kuuluu olla. Chris on todellakin sellainen eriois-sotilas, vaikka alun operaatiossa se ei kovin selvästi näykään.

Rebecca Chamber on erittäin hyvä lisä tarinaan jonka kautta hän palautuu mieleen niille, joille Resident Evil oli pelinä tuttu. Rebecca on erittäin hyvin tehty hahmo, vaikka tarinan edetessä hänestä tuleekin lähinnä tälläinen "neito hädässä".

Leon Kennedy on jälleen erittäin hyvä. Hän oli loistava Degenerationissa ja mainio myös Damnationissa. Vendetta tekee jälleen hyvää jälkeä ja Leon todellakin tuntuu juuri siltä miltä pitääkin. Päähahmoissa on todellakin voimaa.

Pahispuolella Arius on ajoittain jopa sympaattinen roisto. Hän on todella tyylikäs ja hyvin tehty hahmo, ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin Albert Wesker, mutta hänessä on kyllä sitä jotakin mitä hyvä pahis todellakin tarvitsee. Hän ei ole pelkkää puhetta, vaan myös varsin taitava lähitaistelussa. Hänen kätyrinsä ovat myös hyvin tehtyjä. Valtava lihaskimppu josta oitis näkee supervihu vaikutteita. Toisena on sitten femme fatale tyylinen nainen joka on erittäin hyvä vastapaino karpaasille.


Juonellisesti ja tunnelmallisesti Vendetta on samalla tavalla loistava kuin Degeneration. Siinä on hitaampia hetkiä ja selviä kauhukohtauksiakin. Tarina etenee erittäin hyvin ja antaa hyvin tilaa kaikilla avain hahmoille. Ainoa todellinen heikkous mikä tarinassa on, tulee vastaan aivan lopussa, kun vihjaillaan jatkosta tällä aivan tyypillisellä kauhuelokuva tavalla mikä ei jatkuvan sarjan kohdalla ole mikään yllätys. Tosin jos tälläisiä elokuvia on tulossa lisää, niin se on hyvä asia.

Tunnelmassa saavutetaan paljon. Aina ei ole kyse toiminnasta vaan juonenkuljetus saa hyvin tilaa ja hahmojen välinen kanssakäyminen on tehty erittäin hyvin. Tarina pitää sisällään monta hyvää kohtausta jotka todellakin rikastavat Resident Evil sarjaa ja tuovat henkilöhahmoihin lisää sisältöä, mikä saa heidät tuntumaan entistä paremmilta. Tunnelmansa kannalta Vendetta, on erittäin onnistunut elokuva.


Tunnelmassa Vendetta pääsee samoihin, mutta toiminta on ihan eri asia, siinä mielessä Vendetta pistää merkittävästi paremmaksi. Itse muistan Degenerationista erittäin hyvin kohtauksen jossa Leon juoksee hyppien ja esteitä väistellen. Se kohtaus on jättänyt pysyvän vaikutuksen. Vendetta ei pidä sisällään yhtä selvästi muiden yli nousevaa toimintahetkeä, se pitää sisällään monta erinomaista.

Toiminnassa Leon ja Chris ovat uskomattomassa terässä, nopeus ja reaktiokyky sekä puhdas taito tulevat erityisen hyvin esille. Ampuminen ja zombien väistely on saatu näyttämään niin näyttävältä, että yksikään Resident Evil ei ole samaan vielä yltänyt, tässä on uusi standarti.

Toiminnassa on muutamia hetkiä jotka on tehty vähän pakottavasti tai ammutti kunnolla yli, erityisesti viimeisessä taistelussa. Mukana mm. Vähintääkin joukkotuhoaseen tasoa oleva kivääri sekä äkillinen hitaus/huolimattomuus sankarilta. Mutta kun toimintaa katsoo kokonaisuutena, niin kun tässä elokuvassa alkaa tapahtua, niin se on yksiä hienoimpia toimintakohtauksia koko sarjassa. Yleisellä animaatiotasollakin Vendetta toiminta pärjää vertailussa erittän hyvin.


Kun Vendettaa miettii osana kolmea animaatio Ressaa, niin on pakko sanoa että se on selvästi parempi kuin Damnation. Degeneration on toiminnallisesti hitaampi ja tarinallisesti aikalailla tasoissa. Vendetta nousee ykköseksi koska onnistuu toiminnassa tuomaan peliin jotakin aivan uskomatonta. Degeneration on kestänyt aikaa, mutta ensivaikutelmat tästä elokuvasta antavat erityisen posiviitisen kuvan.

Paha asukas: Verikosto on mestariteos. Se onnistuu yhdistämään hyvän tunnelman erinomaiseen toimintaan. Tarina toimii ja antaa hahmoille tilaa. Kokonaisuudessaan tämä on erinomainen lisä Resident Evil sarjaan.

 

+ Toiminta ylittää odotukset

+ Parhaimmillaan erittäin tiivis tunnelma

+ Erittäin hyvin tehdyt hahmot

+ Poikkeuksellisen hyvä lisä sarjaan

 

- Ajoittaiset typerät valinnat

- Lopetukset tarpeeton vihjailu

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos