Elokuvia tulee paljon ja monenlaisia. Tietyt aiheet, henkilöt, tapahtumat ja monet muut ovat kuitenkin sellaisia, että vaikka niistä kuinka olisi elokuvaksi, niin ne eivät ole, ainakaan vielä, saaneet filmatisointia.

 

 

 

Monest toivoo tiettyä aihetta elokuviksi, syystä tai toisesta. Siinä on kuitenkin vaarana että elokuvakäännös on todella kehno verrattuna lähdemateriaaliin. Mutta monesta, elokuva on osoittautunut todella hyväksi. Taru Sormusten Herrasta kääntyi loistavasti elokuvaksi ja Marvelin tuotoksista monet ovat saaneet hyviä filmatisointeja.

Silti, monia aiheita toivoisi elokuvamuotoon. Joistakin saattaa jo olla jonkinlainen elokuva, mutta monien tapausten kohdalla, se elokuvafilmatisointi olisi voinut olla paljon parempikin ja olisi jo korkea aika, yrittää uudelleen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Last of Us

- Pelin maailmaan sijoittuva itsenäinen elokuva.

 

Kingdom Hearts

- Oma tarinansa, Dark Seeker saagan ulkopuolelta.

 

BloodRayne

- Uusi versio, mutta vakavasti otettavilla tekijöillä ja hyvällä käsikirjoituksella.

 
24. Tappaja Virus

Pohjautuen Richard Prestonin kirjaan: Tappaja Virus. Tarina joka kertoo Ebolasta, perustuen oikeisii faktoihin. Tässä kirjassa on varsin hyvä juoni ja tehokas kuvaus siitä, millainen maailman vaarallisin virus todella on.


23. Zorro

Zorrosta nyt on tehty elokuvia vaikka kuinka mutta olisi kyllä hienoa nähdä tämä hahmo jälleen valkokankaalla. Ja nyt tarkoitan sitä aitoa ja alkuperäistä Don Diego De La Vegaa. Ehkä tarina siitä, miten Zorro syntyi olisi paikallaan. Olisi hyvä aika esitellä tämä hahmo uudelleen ja uudella tavalla. Kyllä siitä hyvän sarjan saisi.


22. Black Cauldron

Hiidenpata ei saanut ansaitsemaansa arvostusta ja on ehkä se kaikkein aliarvostetuin Disney elokuva. Tämä elokuva oli synkkä ja siinä ei juuri laulettu. Tämä aihe ja kokonaisuus olisivat kuitenkin omiaan synkkään fantasiatarinaan. Hyvä esimerkkiohjaaja olisi Tim Burton.


21. Witcher

Tästä on tulossakin jo jonkinlainen sarja. Itse en ole ihan varma että kumpi olisi parempi Noiturin kohdalla. Sarja vai useampi elokuva. Mitä ikinä tapahtuukin niin otan sen kyllä vastaan. Koko maailma on Noituri sarjassa sen verran hieno että se on ilo kokea kirjojen ja pelien jälkeen myös sarjamuodossa.


20. Resident Evil

Nämä animaatioversiot todellakin ansaitsevat jatkoa. Vendetta oli niin kova elokuva, että se on taatusti yksi tämän vuoden parhaita elokuvia joita olen nähnyt. Lisää näitä, varsinkin jos mukana on Leon.


19. Castlevania: Symphony of the Night

Castlevania sai hiljattain animaatiosarjan, se on todella hyvä alku. Ehkä vielä josssakin vaiheessa päästään tämän pelin tapahtumiin asti, sillä Symphony of the Night on koko sarjan kruunu.


18. He-Man

Yksi ikuisuusprojekti. 2000-luvulla ilmestynyt TV-sarja oli erittäin hyvä ja toi esille monet parhaat puolet mitä maailmassa ja sen hahmoissa onkaan. Viimeisin elokuva oli aika kaukana siitä, mitä He-Manin pitäisi olla.


17. Berserk

Olisi todella kiinnostavaa nähdä tämän hurmeisen ja väkivaltaisen magnan/animen kääntyvän elokuvamuotoon oikeilla näyttelijöillä. Siitä saisi todella hyvän elokuvan tai muutaman. Ainoa todellinen haaste on siinä miten tarinaa alkaa kertomaan, aloittaako alusta vai keskivaiheisen jälkeen. Itse sanoisin että siinä vaiheessa kun Guts on muuttunut, on sarja päässyt vasta oikein kunnolla vauhtiin.


16. Hellsing

Toinen erityisen verinen ja väkivaltainen anime. Hellsing pitää samanlaista tunnelmaa kuin Berserk ja täytyy sanoa että molemmat ovat todella hyviä aiheita elokuviksi. Hellsingin Alucard on todella hyvin tehty hahmo ja kyllä se muukin hahmovalikoima on varsin hyvä, unohtamatta sitä upeaa fantasiatunnelmaista kokonaisuutta.


15. Punisher

Ilman Jon Bernthalia, se on se avainasia. Siis tästä aiheesta on tehty kaksi todella hyvää elokuvaa: Punisher (suomalaisittain Tuomari) sekä Punisher: Warzone. Thomas Jane ja Ray Stevenson tekivät molemmat todella hyvät suoritukset ja itselläni tulee mieleen lukuisia hyviä ehdokkaita rooliin.


14. Ninja Gaiden

Ryu Hayabusa on erittäin hyvä hahmo ja samoin ovat monet muutkin sarjan hahmot, hyvät ja pahat. Ninja Gaiden yhdistää erinomaisesti todellisuuden ja fantasiamaailman. Toiminata on kuitenkin sarjan vahvimpia puolia ja se olisi upeaa elokuvamuodossa. Paljon toimintaa, paljon aseita, paljon tapettavaa ja paljon verta. Mukaan saa kyllä hyvän tarinankin mutta ensisijaisesti toiminta lyö läpi, kun siihen vain panostetaan.


13. Saapasjalkakissa

Shrek elokuvista vauhtia ottanut versio Saapasjalkakissasta on hyvä. Itse olisin kuitenkin kiinnostunut näkemään jonkinlaisen version siitä alkuperäisestä sadusta, tietenkin vapaasti käännettynä, ehkä toiminnallisempana. Oli sitten kyseessä Antonio Banderas ääninäyttelemä kissa, tai aivan uusi versio, niin se olisi kyllä mielenkiintoinen tapaus.


12. Dragon Age

Lohikäärme Aika on yksi vahvimpia fantasiatunnelmaisia elokuvia. Tarinat ovat sarjan vahvimpia puolia, toiminnan jättäessä paljon toivomisen varaa. Siksi olisikin todella hienoa jos sarja saisi elokuvaversion tai TV-sarjaversion, sillä tarinaa riitttää vaikka kuinka. Olisi sitten kyseessä ensimmäinen tai kolmas peli, tutut hahmot saavat kokonaisuuden tuntumaan hyvin vahvalta ja erityisen hyvin tehty maailma tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia.


11. Devil May Cry

Toiminnallisessa mielessä tämä on yksi vahvimpia pelisarjoja ja jos tämän toiminnan kääntää elokuvamuotoon niin monet kalpenevat sen rinnalla. Tämän lisäksi Dante on varsin hyvä päähenkilö ja täynnä hirviöitä oleva verinen ja väkivaltainen fantasiatunnelma on omiaan toiminataelokuvien joukkoon. Tässä pelisarjassa on monia erinomaisia puolia ja nyt kun reboot tuhosi sarjan, niin ehkä sen olisi aika kääntyä uuteen muotoon.


10. Gaius Julius Caesar

Yksi kaikkien aikojen suurimpia valtionpäämiehiä. Caesarin tarinassa on monia erittäin vaikuttavia piirteitä. Monet muistavat tavan jolla hän kuoli, mutta historia kertoo myös paljon siitä, miten hän johti Roomaa ja oli pitkän aikaa maailman mahtavin mies. Tässä on mies josta pitäsi tehdä elokuva, keskittyen häneen.


9. Leonardo Da Vinci

Yksi nerokkaimpia mieliä koko historiassa. Da Vinci's Demons on omalla tavallaan kiinnostava versio, mutta haluaisin todellakin nähdä elokuvan hänen elämästään, ja vielä mahdollisimman lähellä totuutta. Tämä renessanssin mahtavimpia miehiä on hyvin kiinnostava tapaus niin elokuvana kuin sarjanakin.


8. Jack the Ripper / Viiltäjä Jack

Aiheesta on monia tulkintoja joista yksi uskottavimpia on kaksiosainen minisarja jonka tähtenä Michael Caine. Tämä aihe ansaitsisi aivan uuden otteen ja vaikka toivottaisin tervetulleeksi fantasoidun version hahmosta, niin olisin kyllä kiinnostunut realistisestakin versiosta. Molemmissa tapauksissa lopputuloksena olisi elokuva yhdestä kiinnostavimmista mysteereistä koskaan. Kuka oli Viiltäjä Jack ja oliko hänellä syy tehdä mitä teki? Tämä aihe on todella hyvä, se todellakin ansaitsi uuden tulkinnan.


7. Vlad Tepes / Son of Dragon

Aiheesta on eräs aika kehno elokuva: Pimeyden Ruhtinas. Draculan esikuvan tarina olisi kuitenkin omiaan kokonaiseksi elokuvaksi tai vaikka minisarjaksi. Hahmo on erittäin hyvä ja hänen tarinansa on sekin varsin vaikuttava. Mies legendojen takana, ansaitsee elokuvan joka kertoo hänen koko tarinasa.


6. Carl Gustav Emil Mannerheim

Suomen Marsalkka on mies, josta olisi pitänyt jolla tehtynä kokopitkä elokuva, joka kertoo hänen tarinansa alusta loppuun asti. Tämä vuosi olisi ollut kaikenlisäksi otollinen koska Mannerheimin syntymästä tuli kuluneeksi 150 vuotta. Mannerheim on yksi Suomen historian tärkeimpiä ja kiinnostavimpia henkilöitä ja on suorastaan rikollista että hänestä ei ole tehty elokuvaa.


5. Final Fantasy

Unohdetaan Spirit Within. Dissidia on varsin hyvä esimerkki siitä, miten Final Fantasy voidaan yhdistää elokuvaksi jossa on mukana usemman maailman hahmot, hyvät ja pahat. Olisihan se kyllä kiva nähdä elokuva vaikka FF8:sta tai vaikka FF4:stä yksistään, mutta niitä mahdollisuuksia on vain niin paljon että on vaikea valita. Tämä toimisi kaikenlisäksi paremmin sarjana kuin elokuvana, koska sitä tavaraa on niin paljon, riippuen vähän mistä aloittaa ja mitä kaikkea haluaa mukaan isoon kokonaisuuteen.


4. Magic the Gathering

Elokuva tai sarja, kiinnostuneita katsoja löytyy kyllä. Itse olen hieman jopa yllättynyt että MTG:stä ei ole tehty vaikka animesarjaa. Planeswalkereissa on monta sellaista puolta jotka suorastaan huutavat tulla tehdyksi elokuvaksi. Voin sanoa että sarja jossa paneudutaan Multiverseen, olisi hyvin kiinnostava, etenkin kun siellä tulevaisuudessa odottaisi suurin pahuus, Nicol Bolas. Tässä on maailmassa jossa riittää tarinaa.


3. Spyro the Dragon

En voi tarpeeksi korostaa kuinka hyvä ensimmäinen Spyro trilogia oli. Sitä en sitten tiedä että kumpi olisi parempi, alkuperäiseen trilogiaan vai Legend trilogiaan perustuva peli, vai hybridi molemmista. Jos pääosassa on Spyro, niin olisin itse varmasti kiinnostunut näkemään sen. How to Train Your Dragon toi lohikäärmeet varsin hyvin esille. Samanlaisella otteella Spyro saisi varmasti todella hyvän elokuvan tai pari omiin nimiinsä. Hahmo on erinomainen joten miksi häntä ei ole vielä käytetty elokuvamaailmassa.


2. Spawn

Yksi parhaita sarjakuvahahmoja. Ilmeisesti aiheesta on tulossakin jonkinlainen elokuva. Pakko sanoa että ensimmäinen elokuva oli melkoinen pettymys. Spawn elokuvan tulee olla väkivaltainen, hurmeinen ja hurja. Paljon toimintaa, paljon tapettavaa ja paljon verta. Animaatiosarja oli sekin vähän lattea. Tässä on aihe joka olisi omiaan todellakin varttuneemmille katsojille. Spawn on erinomainen hahmo ja maailmassa on paljon potentiaalia. Siksi onkin suuri ihme että aiheesta ei ole tehty enempää elokuvia, sillä fanikuntaa tällä sarjakuvalla ja varsinkin tällä hahmolla (joka on tappanut kaiken) kyllä olisi.


1. Fables

Tämä on sellainen tapaus joka toimisi paljon paremmin TV-sarjana kuin elokuvana. Wolf Among Us oli todella hyvä tulkinta tästä sarjakuvasta. Siinä tuli todella hyvin esille elokuvan parhaat osat. Erittäin hyvä fantasiatunnelma, kokoelma saduista, laidasta laitaan ja ennenkaikkea, hyvä sovitus nykyaikaan. Bigby Wolf on todella hyvä hahmo, vaikak Hugh Jackmanin tulkittavaksi. Muutenkin tämä sarjakuva pitää sisällään paljon yllätyksiä, paljon tutulta kuullostavia hahmoja ja nämä on kaikki tehty esimerkillisen hyvin.