Olivat sitten kyseessä sanat, tai se miten ne sanottiin. Joistakin repliikeistä tulee kuolemattomia. Oli sitten kyseessä pelin slogan tai jonkin yksittäisen hahmon lausumat sanat.

 

 

 

Elokuvista on jäänyt elämään lukuisia erilaisia sitaatteja. Joissakin elokuvissa niitä tulee vastaan vaikka kuinka. Todella paljon merkitsee kuitenkin se että miten ne sanat sanotaan ja millaisessa tilanteessa. Itse olen huomannut että monesti roistoilla on paljon paremmat repliikit kuin sankareilla.

Yksi per elokuva mutta elokuvasarjoista jokainen osa voi saada oman sijansa. Yksi hahmo voi saada monta repliikkiä listalle, kunhan ne ovat vain peräisin eri elokuvista.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"Say hello to my little friend." - Scarface (Tony Montana)

 

"I'm gonna make him an offer he can't refuse." - Kummisetä (Don Vito Corleone)

 

"I am only hope you have." - Terminator: Salvation (Marcus Wright)

 

"Amen." - Susien Klaani (Jean- Francois)

 

"Tell me, do you bleed? You will." - Batman v Superman: Dawn of Justice (Batman)

 

"I am fire... I am death." - Hobitt: Desolation of Smaug (Smaug)

 
 

24. "Mess with the best, die like the rest." - Hakkerit (Dade Murphy)

Tässä repliikissä on todella hauska sointu, vaikka sen sanoja onkin melkoinen pelle.


23. "Game over man, it's game." - Aliens (Hudson)

Tämä on niin monella tavalla niin hauska repliikki. Tapa jolla Bill Paxton sanoo tämän on helposti koko elokuvan hauskin hetki.


22. "Greatest trick Devil ever pulled, was convincing the world, he didn't exist." - Epäillyt (Verbal Kint)

Tämä on filosofia sävytteinen sitaatti ja todella hyvä sellainen. Jos uskot jumalaan, niin uskot myös paholaiseen. Sitten tätä ideaa on vähän viety eteenpäin ja vieläpä sellaisella todella onnistuneella tavalla.


21. "I was born ready." - Blade (Blade)

Blade on äijä ja Wesley Snipes on ainoa todellinen Blade. Kaikista Bladen sitaateista, tämä on se paras.


20. "Keep your friends close. Keep your enemies, closer." - Kummisetä II (Don Michael Corleone)

Klassinen Kummisetä repliikki joka voittaa monet, ellei kaikki ensimmäisen elokuvan klassiset repliikit. Vaarallinen neuvo mutta älykkäälle, se voi toimiakin.


19. "My maker... I do." - Transformers: Last Knight (Optimus Prime)

Uusin Transformers elokuva tarjosi trailerissaan yhden repliikin joka nousee todella vahvasti esille koska siinä on todellista tunnetta, jota mekaanisessa robotissa vain voi olla.


18. "I stand! You fall." - Transformers: Revenge of the Fallen (Optimus Prime)

Pete Cullen saa repliikin kuin repliikin kuullostamaan paremmalta ja hän on ainoa todellinen Optimus Prime. Jo pelkästään se miten hän esittäytyy: "My name is Optimus Prime."

Tämäkin hahmon sanomiin repliikkeihin kuuluu niin monta niin hyvää mutta tämän parhaan Transformers elokuvan repliikeistä tämä koko elokuvan sloganiin viittaava on paras. "One shall stand..."


17. "You gave Him what he wanted, I gave Him what he needed." - Legion (Michael)

Paul Bethanyn rauhallinen puhetapa sopii loistavasti enkelille. Se miten hän sanoo tämän sisältää tunnetta mutta se ratkaiseva tekijä tulee hänen omasta puhetavastaan ja äänestään.


16. "Stay away from people like me." - Eastern Promises (Nikolai Luzhin)

Varoitus vai uhkaus? Tapa jolla Viggo Mortensen lausuu valtaosan repliikeistään kelpaa sitaatiksi, uhkauksena, neuvona tai varoituksena. Jokaisessa on tietynlaista voimallisuutta. Tämä on kuitenkin se yksi, jonka muistan kaikkein parhaiten, osa syy siihen on se pieni alustus: "Anger is dangerous. It makes people to stupid things."


15. "I'm Batman" - Batman (Batman)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tämä on se repliikki josta Batman on tunnettu ja tapa jolla Michael Keaton sen lausuu ensimmäisessä oikeanlaisessa Batmanissa, on sellainen, josta jokaisen Batmanin esittäjän tulee ottaa mallia. Keaton kylmän hyytävä Batman ääni on todellakin yksi kaikkein onnistuneimpia.

Tätä ovat omalla tavallaan käyttäneet myös Iron Man ja Optimus Prime, mutta Batman tekee sen elokuvissa paremmin.


14. "Keep your friends rich and enemies rich and wait to find out which is which." - Avengers: Age of Ultron (Ultron)

Kaikista Ultronin loistavista repliikeistä tämä on se mikä on jostakin syystä todella jäänyt mieleeni parhaana. Ero on hiuksen hieno moniin muihin loistaviin sitaatteihin joita Ultron elokuvassa suoltaa ja James Spader lausuu jokaisen aivan uskomattoman hyvin. "What doesn't kill me." Repliikki oli myös hyvä mutta valitsin jotain vähän omalaatuisempaa.


13. "We are not so different, you and I." - Tinker, Tailor, Soldier, Spy (George Smiley)

Gary Oldman on äärimmäisen hyvä mitä tulee repliikkeihin. Yksi syy tähän on siinä että hän saa hyvistäkin esittäessään repliikin kuulostaa hyvinkin uhkaavalta ja pahansuovalta, vaikka tarkoitus ei olisikaan siinä. Tämän enigmaattisen hahmon kohdalla tämä on vain hyvä asia.


12. "Cowboy up." - Cowboy Up (Reid Reddings)

Jos ei tiedä mitä tämä fraasi tarkoittaa, niin tätä ei välttämättä ymmärrä. Mutta tapa jolla tämä sanotaan siinä elokuvassa jätti kyllä pienoisen vaikutelman.


11. "Go fuck yourselves." - X-Men: First Class (Logan)

Hugh Jackman on yhdessä kohtauksessa ja hän teki siitä kohtauksesta oitis koko elokuvan hauskimman.


10. "You don't now me. You're about to." - Fast & Furious 7 (Deckard Shaw)

Jason Statham antaa uhkaavalle sävylle aivan uuden tason. Tämä repliikki on erittäin hyvä esimerkki siitä miten uhkaava repliikki tulee lausua.


9. "You're mine boy." - Gamer (Ken Castle)

Tämä on sellainen yksi lyhyt hetki, jossa tämä muuten niin keskiverto elokuva, nousi hetkellisesti erittäin hyväksi. Pääpahiksien lausahduksissa, tämä on yksi kaikkein parhaista.


8. "Are you sure you want to play this game?" - Sherlock Holmes: Game of Shadows (Professor James Moriarty)

Jared Harris on monella tavalla onnistunut Moriarty ja yksi syy on siinä, miten hän puhuu. Hänen puhetapansa ei ole järin uhkaava ja juuri siksi se toimii tälläisissä hetkissä niin hyvin.


7. "I am best in what I do, and what I do, is not pretty." - X-Men Origins: Wolverine (Logan)

Wolverinen legendaarinen kuvaus hänestä itsestään on Hugh Jackmanin puhumana todella osuva ja niin onnistunut.


6. "Why so serious?" - Dark Knight (Joker)

Jokerin lausumana tälläinen yksinkertainen ja harmiton kysymys saa aivan uudenlaisen, kieroutuneen muodon. Heath Ledgerin mestarillisella suorituksella on monta hyvää repliikkiä joista valita, mutta kaikessa yksinkertaisessa neroudessa, tämä on se toimivin.


5. "No... I, am your father." - Star Wars V: Imperiumin vastaisku (Darth Vader)

Legendaarinen juonenkäänne, legendaarinen roistohahmo ja legendaarinen ääninäyttelijä. Tämä on sellainen sitaatti, jonka jokainen todellinen elokuvafani ja Star Wars fani muistaa ja tuntee.


4. "You will suffer me." - Lord of the Rings: Return of the King (Aragorn)

Tässä repliikissä on sitä yksinkertaisuutta, mutta samalla siinä on sitä oikeaa voimaa. Tapa jolla Viggo Mortensen ottaa tämän kohtauksen haltuun on yksinkertaisesti mestarillinen. Hän pitää sen tietyn Aragorn asenteen, mutta korostaa sitä juuri sillä oikealla tavalla.


3. "You have my permission to die." - Dark Knight Rises (Bane)

"Speak of the Devil... and He shall appear." on myös äärimmäisen hyvä, mutta tämä "Sinulla on lupani kuolla." osui aivan uudella tavalla trailerista asti. Se tapa miten Bane sanoo sen ja vielä sillä Banen omalla äänellä teki siitä repliikistä kuolemattoman.


2. Who's hunting whom - Van Helsing (Van Helsing)

Itse nostan tämän koko elokuvan jalustalle mutta tämä yksi hetki kun Hugh Jackmanin esittämä Van Helsing metsästää ihmissutta, on monella tavalla erittäin hyvin tehty kohtaus. Tämä lausahdus sopii siihen hetkeen erittäin hyvin ja muuten kokonaisuuteen sopivana sitaattina, se on ikimuistoinen.


1. "Game Over!" - Saw (Jigsaw)

Jigsawn viimeiset sanat kun elokuva päättyy. Tässä on täydellinen ajoitus, loistava painotus ja erinomainen ääni. Tämä on sellainen repliikki jossa videopeli tuodaan mukaan elokuvaan sellaisella tavalla, jonka itse tulen muistamaan loppuun asti. Paras elokuvasitaatti koskaan.