H%C3%A4mis.jpg?1550702833

Selvästi parempi Hämis kuin Amazing Spider-Manin

 

Hämähäkkimies on yksi Marvelin suosituimpia hahmoja. Nykyään Hämis on osa MCU:ta ja sitä kautta hän on saanut aivan uudenlaiset puitteet seikkailuilleen, osa hyviä, osa ei niin hyviä.

 

 

Spoilereita kursivoituna!

 

Hämähäkkimiehestä on tehty ennen tätä elokuvaa viisi elokuvaa. Tobey Maguire oli aikoinaan loistava valinta rooliin ja ensimmäinen elokuva on edelleen niitä parhaita. Kolmas elokuva oli monella tavalla pilattu erittäin hyvin, mutta se ei ole mitään verrattuna kahteen seuraavaan. Amazing Spider-Man elokuvissa roolissa oli Andrew Garfield joka oli umpisurkea rooliissa ja on muutenkin yksi surkeimpia näyttelijöitä koskaan. Uusi Hämähäkkimies on selvästi nuorempi ja muutenkin erilainen. Mutta Tom Holland on roolissaan vielä parempi kuin Tobey Maguire. Holland todellakin vetää loistavan roolin, alusta loppuun asti.


Peter Parker (Tom Holland) on Tony Starkin (Robert Downey jr) avulla saanut aivan uudenlaisen puvun ja elää toivossa, että hänestä tulisi uusi, Avenger. Lukiossa opiskelevana poikana Peter joutuu yhdistämään kiireisen kouluelämän vauhdikkaaseen supersankarityöhön, pyrkien salaamaan kaiken May tädiltään (Marisa Tomei). Peter joutuu Spider-Manina oitis suuriin ongelmiin, kun hän ajautuu vastakkain rikollisjoukon kanssa jota johtaa Adrien Toomes / Vulture (Michael Keaton).

Tarina on kuin toimintaelokuva teinidraaman puitteissa. Peter joutuu sokkeloimaan kahdenmaailman välissä ja joutuu tekemään paljon uhrauksia. Uutena supersankari hommissa, hän ei ole ihan sellaisessa terässä, kuin aiemmissa elokuvissa. Hän on kokematon mutta todella innokas.


Homecoming on Hämähäkkimies elokuvana selvästi niitä parhaita, mutta MCU elokuvana kokonaisuus on enemmänkin sitä keskimaastoa. Tämä ei ole missään nimessä huono elokuva mutta niin monien Marvel elokuvien joukossa voi olla hankalaa todella erottua edukseen. Spider-Man: Homecoming on erilainen kuin monet aiemmat, sen on huumoripitoinen ja huoleton tarina jossa on mukana on myös sitä vähän raskaampaakin tavaraa. Pääpahis Vulture on omalla tavallaan vain normaali mies jolla on omat paineensa ja hän on hyvinkin sympaattinen hahmo.

Se minkä elokuva tekee oitis oikein on päähahmo ja pääroisto. Sekä Tom Holland että Michael Keaton ovat erittäin hyviä, oitis niitä MCU:n parhaita. Heidän roolihahmonsa nekin ovat erittäin onnistuineita ja tarjoavat todella paljon sisältöä. Tarinakin on kirjoitettu etenemään todella hyvin ja kokonaisuutena se toimii loistavasti. Siinä on kuitenkin ne omat hitaammat ja tylsemmät hetkensä jotka tulevat selvästi paremmin esiin kuin monissa aiemmissa MCU elokuvissa.

Loppupuolella elokuvaa viedään eteenpäin myös Rautamiehen tarinaa ja mukana on myös sellaisia hahmoja, joita ei ole vähään aikaan nähtykään. RDJ varastaa omakseen jokaisen kohtauksen jossa piipahtaa, mutta ei tätä elokuvaa nyt varsinaisesti voi kutsua Iron Man 5:ksi, kun hänen osuutensa on osattu pitää sivussa.


________________________________________________________________________________________________

Roistohahmoissa on muutama muukin tuttu nimi kuin Vulture ja jatkosta vihjaillaan jo yhtä jos toista. Pakko sanoa että yksi hahmo jota todella itse odotin, oli Shocker. Hän oli Spider-Man animaatiosarjassa yksi kovimpia roistohahmoja. Siksi onkin sääli huomata että tässä elokuvassa hahmosta ei ole otettu oikeastaan mitään irti, vaikka mahdollisuuksia on elokuvassa kaksi. Ensimmäinen vaihtoehto oli vaikutti todella hyvältä ja Logan Marshal-Greene olisi ollut erinomainen Tärisyttäjä. Mutta vaihtoehto kaksi jää todella heikoksi. Hahmo tuntuu aivan sellaiselta perusapurilta joita pääpahiksilla usein on, ilman mitään oikeasti omaa. Sen lisäksi hän ei ole järin kova jätkä. Siihen kun lisätään vielä se, että Shocker ei edes näytä siltä, miltä pitäisi, kuin aivan vähän.

________________________________________________________________________________________________


Toiminnallisessa ja koomisessa mielessä elokuva onnistuu erittäin hyvin. Spider-Man liikkuu ja taistelee juurikin sillä tavalla millä voisi olettaa ja kun mukana on vielä tätä opettelua niin hahmo toimii entistä paremmin. Hämis ampuu seittiä, hyppii ja väistelee niin kuin pitääkin ja kaikessa on mukana se rento humoristinen asenne.

Myös silloin kun Hämis liikkuu seitien avulla tai ilman, niin hänestä näkee että hän on vielä opetteluvaiheessa. Se sopii erittäin hyvin, nyt kun kyseessä on selvästi nuorempi Hämähäkkimies, joka ei ole vielä päässyt todella sisälle tähän supersankarihommaan.

Tavallaan kivana lisänä on tämä teknologiapuoli jonka kautta Hämis tavallaan oppii lisää ja tämä puoli myös tuo oman humoristisen puolensa. Miinuspuolena on se, että se tuntuu menevän jo aika kauas siitä millainen Hämis oli aikoinaan. Silloin kyseessä olivat enemmänkin vaistot ja refleksit ja vähemmän Batman/Iron man tyyliset varusteet. Ne ovat tosin aika hienoja ja MCU tyyliin ne ovat erittäin sopivia.


Hämähäkkimies: Vuosijuhla on huumoripitoinen toimintaelokuva joka tarjoaa sitä oikeaa Marvel tunnelmaa. Pääpahis on erinomainen, jopa todella kovassa Marvel roisto kilpailussa ja päähahmo sekin pärjää hyvin kilpailussa. Tarina on hyvä kokonaisuus ja mukana on paljon hyviä viittauksia. Elokuvassa on omia noloja, hitaita ja tylsiäkin hetkiä, mutta osana MCU:ta, se toimii oikein hyvin.

 

+ Tom Hollandin Spider-Man

+ Michael Keatonin Vulture

+ Huumoripitoinen ja rento asenne

+ Toiminta ja vauhdikkuus

 

- Ajoittaiset tylsät hetket

- Tietyt nolot teinidraama hetket

 

Arvosana: 7,5

 

Erityinen