Optimus%20Prime.jpg?1510267469

Optimus Prime on edelleen elokuvan vahvin osa

 

 

Viides Transformers elokuva jatkaa monella tavalla samaa kaavaa kuin aiemmatkin. Tuttuja Autobotteja ja Decepticoneja riittää ja toiminnasta ei ole puutetta. 

 

 

 

Transformers sarja on tuonut live action versiot Optimus Primestä (Peter Cullen) ja Megatronista (Hugo Weaving (1-3) ja Frank Welker (4-) valkokankaalle ja heidän mukanaan on tullut monta muutakin, enemmän tai vähemmän tuttua transformeria, aina Bumblebeestä Ironhideen ja Jetfireen sekä Starscreamista Shockwaveen ja Lockdowniin asti. 

Ainoa joka todella puuttuu tästä kaikesta, on yksi Transformers universumin tärkeimmistä ja voimallisimmista olennoista: Unicron.

Transformers sarja on saanut aika paljon vihaa niskaansa. Osa on ihan syystä, mutta itse olen kyllä sillä kannalla, että ensimmäinen elokuva on se huonoin. Pelkästään nimellä: Transformers kulkeva sarjan ensimmäinen elokuva esitteli kyllä ne isot robotit, mutta kokonaisuutena elokuva ei ollut järin ihmeellinen. T2: Revenge of the Fallen oli yllättävän hyvä toimintapläjäys joka onnistui erittäin hyvin juurikin siinä toiminnassa. T3: Darkside of the Moon oli toiminnassa jälleen todella hyvä mutta ei tarinapuolella juuri pärjännyt sillä sarjan huonoin osa (Shia LeBeof) oli liikaa esillä. T4: Age of Extinction vei sarjaa omaan suuntaansa, tehden kevyen rebootin. Pääroisto Lockdown oli monella tavalla todella hyvä, mutta liian ihmismäinen. Shia LaBeofin korvannut Mark Walberg oli tervetullut ihmisnaaman vaihto.


T5: Last Knight käynnistyy edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Aikaa on kulunut jonkinaikaa. Transformerit ovat nykyään laittomia ja uuden TRF armeijayksikön jahtaamia. Megatron on maapallon vaarallisin olento ja Cade Yeager (Mark Wahlberg) on etsitty mies. Optimus Prime on ollut kauan kadoksissa, kun hän lähti etsimään luojaansa. Moni asia käynnistyy yhtä aikaa. Samaan aikaan kun Cybertronin raunioissa mystinen Quintessa kääntää Optimus Primen maapalloa vastaan, alkaa maapallolla sir Edmund Burton (Anthony Hopkins) valmistautua estämään lähestyvää maailmaloppua. On aika paljastaa asioita Transformerien todellisesta historiasta, joku ulottuu kuningas Arthurin aikoihin asti.

Juoni on monella tavalla samanlaista tavaraa kuin aiemminkin. Uusi syy Transformereille tulla maahan, mutta tämä on kaikinpuolin isompi ja tärkeämpi kuin mikään aiemmista syistä.

________________________________________________________________________________________________

SPOILEREITA!

Tässä elokuvassa tapahtuu paljon, mutta vahvasti esille nousee Unicron.

Se miten Unicron on toteutettu jättää todella paljon toivomisenvaraa, sillä se että Unicron on maapallo, on aika typerä käänne. Siinä nimittäin poistetaan aika monta mahdollisuutta tulevaa ajatellen. Tosin, itselläni on pari arvausta että miten Unicron saadaan seuraavassa elokuvassa paremmin esille, sellaisena olentoja kuin hänen kuuluukin olla. Seuraava elokuva nimittäin tulee, sillä elokuvan lopussa sitä vihjataan hyvin selvästi. Tosin, vähän tarpeettomasti.

Osa elokuvan heikkouksista on siinä, että tätä Unicronia vihjaillaan ja muutenkin hänen varaansa rakennetaan vaikka mitä, mutta se kaikki toimii vain esittelynä seuraavaa elokuvaa varten, jonka on muuten paras pitää sitten sisällään kunnon Unicron.

________________________________________________________________________________________________


Transformers: Last Knight etenee nopeasti ja elokuvan aika tapahtuu paljon. Elokuvassa vieraillaan monessa paikassa ja kohdataan monia erilaisia tapahtumia. Pääosaan nousevat niin Cade Yeager kuin sarjan uusi lisäys Vivian Wembley (Laura Haddock) sekä Izabella (Isabella Moner) jotka ovat molemmat varsin hyvin tehtyjä hahmoja. Tosin shown varastaa itselleen jokaisessa kohtauksessaan Anthony Hopkins, joka tekee niin hyvän ja varsinkin niin hauskan roolin, että hänen läsnäolonsa tuo valtavat pisteet. Aikoinaan kuin sain tietää hänen olevan läsnä, arvelin hänen olevan Unicronin äänenä, mutta tämä rooli on myös todella hyvä, yksi sarjan parhaista. Vanha tuttavuus, Lennox (Josh Duhamel) tekee paluu ja toimii edelleen erittäin hyvin.

Parhaita puolia elokuvassa ovat edelleen ne Transformerit. Isoja ja toinen toistaan parempia robotteja tulee vastaan kokoajan lisää ja niitä myös hävitetään varsin nopeasti. Megatron on jälleen kokenut muodon muutoksen, mutta itse kyllä kaipaan Hugo Weavingin ääninäyttelyä ja Megatronissa ei vieläkään ole sitä jotakin, mutta varsin hyvältä hän kyllä näyttää tässäkin elokuvassa. Pahisrintamaan täydentää moni uusi lisäys jotka ovat täysin uusia koko sarjassa. Mukana on muuta todella hyvä lisäys joista Infernocus on yksi parhaita. Elokuvan pääpahis Quintessa on aika tylsä tapaus ja "luojan" hän on vielä huonompi.

Sankarijoukossa on monta edellisen elokuvan kasvoa sillä Hound, Drift ja Crosshairs tekevät kaikki paluun. Myös yksi sarjan kantavista voimista, Bumblebee on vahvasti mukana tässäkin elokuvassa. Uusiakin liittoalaisia löytää ja heistä ehkä paras on Cogman, joka on kuin isäntäsä, erittäin hauska. Oli sitten kyseessä sitten hyvis- tai pahispuoli niin se joka varastaa shown jokaisessa kohtauksessaan on ehdottomasti transformereista ylivoimaisin, Optimus Prime (äänenä legendaarinen Peter Cullen).

Optimus Primea elokuvassa on aika vähän, mutta jokainen hetki kun hän on läsnä on täynnä tunnetta ja eeppisyyttä. Tämä hahmo on elokuva elokuvalta yhtä hyvä ja tälläkin kertaa hänen kanssaan koetaan monta erittäin hyvää toimintakohtausta ja kaiken kaikkiaan Optimus Prime on sarjan suurin voimavara.


Mitä tulee elokuvan toimintaan, niin sitä riittää parin elokuvan tarpeisiin. Räjähdyksiä, hidastuksia ja isoja robotteja riittää vaikka kuinka ja paikkoja laitetaan kunnolla muusiksi. Oli sijaintina mikä vain ja taistelijoina keitä vain niin tämä elokuva tarjoaa toimintaa joka on kaikenkaikkiaan todella mieluisaa. Välillä ammuskellaan ja välillä käytetään miekkaa ja joskus nyrkkejä, joskus robotit taistelevat keskenään ja jokus mukana on niitä ihmisiäkin. 

Näyttävyys on elokuvassa isossa osassa ja tunnelmaltaan tämä toimintaelokuva on erittäin vahva. Sitä vähän sekoittaa se, että elokuva alkaa vähän hitaasti. Taustakohtauksen jälkeen kerrataan tapahtumat sitten kestää vähän aikaa että mitään oikeasti alkaa tapahtua. Elokuva etenee kuitenkin varsin hyvin eikä muutu missään kohtaa järin tylsäksi. Tämä on ehkä se kaikkein hauskin Transformers elokuva, suuri kiitos siitä Anthony Hopkinsille ja Cogmanille.

Itse olisin kaivannut vähän enemmän Optimus Primeä.


Jos tätä elokuvaa alkaisi sovittaa muiden elokuvien joukkoon niin se on aika vaikeaa. Tämä ei missään nimessä ole huonoin mutta ei myöskään se paras. Tämä sarja on hankala laittaa järjestykseen ja sanoisinkin että antaa tämän elokuvan vähän asettua. Nyt nopeasti ajateltuna sanoisin että tämä on joko toiseksi tai kolmanneksi paras. Pidin todella tästä elokuvasta vaikka se ajoittain yrittikin olla aikaa montaa asiaa eikä aina antanut tarpeeksi tilaa monille tutuille transformereille. Kokonaisuus oli kuitenkin todella hyvä ja loppuhuipennus oli yksi sarjan parhaita.

 

+ Optimus Prime

+ Anthony Hopkins

+ Toiminta

+ Transformers tunnelma

 

- Uusin pääpahis

- Ajoittain yrittää olla vähän liikaa

- Juonessa on vähän vanhan toistoa

 

Arvosana: 8,5

 

Fantastinen