Batman%20and%20Harley%20Quinn%202.jpg?15

Joskus pitää turvautua yllättäviin liittolaisiin

 

 

Batman animaatioelokuvat ovat yksiä DC:n parhaita. Viime vuosina varsinkin on tullut monia erittäin hyviä. Batman ja Harley Quinn jatkaa tällä erinomaisella tasolla.

 

 

 

Batman ja Nightwing ovat kovan paikan edessä. Poison Ivy ja Floronic Man ovat liittoutuneet ja heillä käsillään suunnitelma joka saattaa tuhota koko ihmiskunnan ja hyvin pian sen jälkeen koko maailman. Avuksi täytyy sitten värvätä Ivyn hyvä ystävä, Harley Quinn. Tästä alkaa sitten sellainen vuoristorata, joka ei kylmäksi jätä.


Tarina on omallaan tavallaane erittäin hyvin tehty ja elokuva etenee todella hyvin. Vastaan tulee pari selvästi hitaampaa kohtausta joita olisi voitu kunnolla karsia tai jättää kokonaan pois. Myös elokuvan lopetus jättää todella paljon toivomisen varaa, sillä se on aika heikosti tehty ja tapahtuu aivan yks kaks, ilman mitään selvennyksiä ja tarinan loppuun viemistä. Matka sinne on kuitenkin hauska, vauhdikas ja erittäin hyvin rakennettu. Mukana on myös vähän aikuisempaakin vihajilua ja vähän verisempiäkin hetkiä, mutta erittäin hyvin tämä elokuva tuo esiin hahmojen parhaita puolia.

Tarina on hyvin tehty. Se tuo jokaisen hahmon parhaita puolia esiin, varsinkin Poison Ivyn kohdalla ja kun mukaan lisätään Harley Quinn niin elokuva tuo esiin hyvin sen, miten hyviä ystäviä nämä kaksi ovatkaan. Se on yksi syy miksi Batman roistot toimivat niin hyvin, monet heistä eivät ole puhtaita roistoja vaikka todella monet ovatkin.


Batman on Kevin Conroyn ääninäyttelemänä juurikin sellainen kuin aina ennenkin, erityisen hyvä. Nightwing kuullostaa myös siltä kuin animaatioaikoinakin. Harley Quinn kuullostaa varsin hyvältä vaikka Tara Strong ei äänenä olekaan. Big Banf Theoryn Melissa Rauch on kuitenkin todella hyvä roolissaan ja tuo esiin hahmon parhaita puolia. Mutta Poison Ivyn äänenä oleva Paget Brewster onkin vielä parempi. Hän on erinomainen hahmon äänenä ja vaikka hän ei olekaan paras, niin hän pystyy kyllä kilpailemaan parhaiden kanssa. Floronic man on helposti elokuvan tyksin hahmo, tuntuu hieman ylivoimaiselta.


Taisteluiden suhteen elokuva onnistuu erinomaisesti. Lopussa mennään vähän pakotetusti eteenpäin ja kun Floronic man heittelee sankareita ympäriinsä. Nämä hetket on tehty vähän heikosti, mutta kyllä Floronic manin kohdalla on osattu tehdä monia asioita hyvinkin, varsinkin elokuvan alussa. Sen sijaan monet nyrkkitappelut on tehty todella hyvin, oli vastakkain sitten Nightwing ja Harley Quinn tai Poison Ivy ja Harley Quinn.

Toiminta on tässäkin elokuvassa juuri sellaista, millaista sen pitääkin olla ja tätä kaikkea maustaa erinomainen huumori. Tämä on hauska ja viihdyttävä elokuva joka tuntuu juurikin siltä, miltä animaatiosarjakin tuntuu.


Kokonaisuudessaan Batman and Harley Quinn on hyvä elokuva. Se ei pääse ihan sille tasolle millä Under the Red Hood ja Killing Joke ovat, mutta tämä todella vauhdikas ja hauska elokuva viihdyttää sillä oikealla tavalla. Siinä on muutamia selviä heikkouksia, mutta myös todella suuria vahvuuksia.

 

+ Erittäin hyvin tehdyt hahmot

+ Vauhdikas ja hauska

+ Hyvä tarina ja ulkoasu

 

- Muutamat tylsät kohdat

- Lopetus

- Ajoittainen Floronic manin ylivoimallistaminen

 

Arvosana: 7,8

 

Erityinen