Thor3.jpg?1550702837

Kolmannella kerralla Thor onnistui selvästi paremmin

 

Thorin tarina jatkuu MCU:n lähestyessä Infinity War elokuvaa, Avengers 3:sta. Thor 3 on monella tavalla erilainen Thor elokuva ja helposti trilogian paras. Elokuva vie hahmoa oikeasti eteenpäin ja samoin monia muitakin asioita.

 

 

 

Chris Hemsworthin esittämä Thor on muuttunut MCU:n edetessä kokoajan paremmaksi hahmoksi. Tässä kohtaa hän on jo todella hyvä hahmo ja elokuva päättyessä hahmo on kasvanut todella paljon. Tietyt asiat ovat peruuttamattomia, mutta oikein käytettyinä ne voivat olla todella hyviä.

Menemättä liikaa juonen käänteisiin voidaan sanoa että tässä elokuvassa Ragnarok uhkaa Asgardia kun Odinin poistuessa kuoleman jumalatar Hela (Cate Blanchett) astuu kuvaan. Thor joutuu todellisen haasteen eteen, mutta yllättävä apu löytyy yllättävästä paikasta kun Hulk astuu kuvaan. Samalla velipoika Loki (Tom Hiddleston) tekee omia juttujaan.


Tarinallisesti Thor 3 on paljon parempi kuin kaksi aiempaa Thor elokuvaa ja Marvel kokonaisuudessa Ragnarök on oikein hyvä elokuva. Se ei ole parhaita Marvel elokuvia, mutta ei myöskään niitä huonoja. Kyseessä on todella hauska ja vauhdikas seikkailu jossa on mukana myös todella isoja asioita. Erittäin hyvä osa MCU kokonaisuutta.

Huumori on onnistunut paremmin kuin parissa aiemmassa trilogian elokuvassa ja toiminta niin ikään myös erittäin hienoa. Mukana on monta hyvää hahmoa ja vauhdikasta menoa. Unohtamatta mytologiaviittaukisa, kuten Hela tai Fenris. Mukana on myös viittauksia aiempaan ja ne jutut jos mitkä ovat erittäin hauskoja.


Hela on Marvel roistona todella hyvä. Sanotaan että hänen tapauksessaa panoksia nostetaan ja hahmosta tehdään taas astetta kovempi. Kyseessä on kuitenkin kuoleman jumalatar, joten pakkohan hänen on olla kova pala. Cate Blanchett on todella hyvä roolissaan ja Hela on monella tavalla erittäin hienosti tehty hahmo.

Tom Hiddleston on Lokina parempi kuin aiemmin. Tässä elokuvassa on vain sitä jotakin mitä hahmolta oikeasti voisi jo odottaakin ja kaikkine ne tilanteet joihin päädytään sopivat kuvaan erittäin hyvin. Loki on yhtä aikaa todella hauska sekä todella epäilyttävä.

Mark Ruffalo on omassa roolissaan todella hyvä lisä tarinaan. Hän on erittäin hyvä vastapaino Thorille, Bannerina. Hulk sen sijaan ei ole yhtään niin hyvä. Itse en yhtään tykkää tästä muodosta Hulkissa. Muutenkin Hulk on sellainen hahmo joka ei ole oikein koskaan ollut kovin hyvä eikä hahmo oli juuri parempi kuin aiemminkaan. Ja vieläkin Age of Ultronin huonoita (ellei koko MCU:n) huonointa tarinapuolta tuodaan esiin.

Monista sivuhahmoista parhaita ovat ehdottomasti Anthony Hopkins Odinina, Jeff Goldblum Grandmasterina ja Benedict Cumberbatch tohtori Outona. Jokainen onnistuu siinä lyhyessä ajassa joka heillä on käytössään olemaan erittäin vahva osa tarinaa. Hopkins on tyypillisen vakava, mutta alussa, myös todella hauska. Goldblum on omalla tavallaan erittäin hyvä osa tarinaa ja Cumberbatch on myös hyvä osa kokonaisuutta.


Thor: Ragnarök on monella tavalla erittäin vahva elokuva. Varsinkin aluksi se on todella hyvin rakentuva ja alati massiivisemmaksi muuttuva elokuva. Meno alkaa vähän kärsiä mutta parantuu ajoittain. Ehkä kaikkein heikointa antia on kuitenkin se lopetus. Siinä on kyllä puolensa mutta klassisissa Marvel post ja mid credit pätkissä onnistutaan rakentamaan aivan tarpeeton cliffhanger.

Elokuva on hyvä kokonaisuus. Se on hauska, vauhdikas ja viihdyttävä. Siinä on omat heikkoutensa mutta myös monet erinomaiset osa-alueensa. Pahis on hyvä ja näyttelijäsuoritukset ovat laadukkaita. Chris Hemsworth varsinkin tekee parhaan suorituksensa Thorina.

 

+ Hauska ja vauhdikas kokonaisuus

+ Monta hyvää roolisuoritusta

+ Chris Hemsworthin on parhaimmillaan

 

- Hulk

- Tietyt vähän heikommat palaset kokonaisuudessa

 

Arvosana: 7,6

 

Erityinen