Justice%20League%20-%20Dark%202.jpg?1512

DCU ei pärjää MCU:lle live action elokuvilla, mutta animaatioiden suhteen tilanne on toinen

 

 

Oikeudenpuolustajat: Pimeä on animaatioelokuva jossa vähän vähemmän tunnetut DCU hahmot saavat valokeilan itselleen. Mutta mukana täytyy kuitenkin olla joku linkki Oikeuden Puolustajiin, joten miksi se olisi kukaan muu, kuin se paras.

 

 

 

Elokuva alkaa siitä kun taivalliset ihmiset tekevät hirveitä asioita. He kaikki näkevät muut ihmiset kaameina demoneina mikä ajaa heidät kamaliin tekoihin. Oikeuden Puolustajista Batman (äänenä Jason O'Mara) tietää että kun ollaan tekemisissä demonien kanssa, niin silloin tarvitaan asiantuntijaa, John Constantinea. Batman ystävä Zatanna onkin siis oikea nainen Constantinen löytämiseen.

Elokuva on vain hieman yli tunnin pituinen mutta tarinaa on saatu mukaan varsin hyvin ja ne monet pienet asiat on tehty erityisen hyvin. Batman, Constantine, Zatanna ja mukaan liittyvä Boston Brand ovat kaikki oikein hyvin tehtyjä ja sen verran erilaisia hahmoja, että heidän kemiansa toimii oikein hyvin.


DCU tunnelma on elokuvassa todella hyvä ja tarinan edetessä vastaan tulee paljon tuttuja hahmoja, niitä vähemmän tunnettuja. Itse olen kuitenkin todella tyytyväinen hahmovalikoimaan sillä varsinkin Batman, Zatanna ja Constantine ovat molemmat todella hyvin tehtyjä. Heidän parhaat puolensa tulevat todella hyvin esille niin toiminnassa kuin tutkimisessakin.

Batman on Jason O'Maran ääninäyttelemänä erityisen hyvä, kuten monissa muissakin DCU elokuvissa. Tämä Batman on kylmän asiallinen ja aina valmiina. Batman on tässä elokuvassa jälleen juurikin sellainen millainen hänen pitääkin olla ja se käy todella hyvin selväksi useammankin kerran. Tämä tuntuu entistä paremmalta kun ottaa huomioon miten heikosti Ben Affleckin Batman oli tehty Justice League elokuvassa.

Constantine on myös erityisen hyvin tehty. Hän on kyynisellä tavalla varsin hauska hahmo mutta ennenakaikkea hän on erittäin hyvin tehty ja tyylikäs hahmo. Hahmon parhaat puolet tulevat todella vahvasti esiin.

Myös Zatanna on hyvä. Parilla tavalla hän ei erotu kovin paljoa monista muista DCU naisista, mutta hänen ominaiset puolensa on tuotu todella hyvin esille. Kyllä tämän elokuvan jälkeen muistaa että mikä on tekee Zatannasta niin kovan supersankarin.

Muitakin vähemmän tunnettuja hahmo on mukana, kuten Felix Faust ja Jason Blood. Sama laatu pysyy, he ovat todella hienon näköisiä ja muutekin hyvin tehtyjä.


Tunnelmassa ja toiminnassa ollaan juurikin siinä DCU tunnelmassa. Taikuus on todella voimakas erityisominaisuus mutta samalla käy ilmi että siinäkin on heikkoutensa. Nämä ovat juurikin niitä asioita jotka saavat tämän elokuvan toimimaan entistä paremmin. Kukaan ei ole täysin ylivoimainen ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Kaikki tämä on tehty todella näyttävästi ja tarina on sekin erittäin hyvä. Erinomainen jaksotus pitää elokuvan jatkuvassa liikkeessä ja siinä samalla tuodaan esiin monia pieniä asioita, kuten Constantinen talo.

Justice League: Dark ei ole kovin pitkä elokuva, mutta se tehty sen verran hyvin että se ei tunnu liian lyhyeltä. Kokonaisuus toimii erittäin hyvin ja tarjoaa juurikin sitä mitä tälläiseltä elokuvalta odottaa.

 

+ Batman

+ Constantine

+ Jaksotus toiminnassa ja tunnelmassa

+ Monet pienet yksityiskohdat ja asiat

 

- Olisi voinut olla vähän pidempikin

- Joitakin asioita olisi voinut olla enemmänkin

 

Arvosana: 7,8

 

Erityinen