End%20Game%20begins.jpg?1548193698

Lopun alku

 

Marvelin elokuvauniversumin loppupeli on jo alkanut ja jäljellä on enää muutama elokuva, ennenkuin nykyinen iso tarina päättyy. Avengers 4 tulee olemaan Infinity Warin toinen puolikas ja tämä ensimmäinen puolikas tulee tarjoamaan erittäin suuren cliffhangerin joka asettaa kaiken tilanteeseen joka tekee Thanosista yhden kaikkien aikojen tuhoisimman elokuvaroiston.

 

 

 

Infinity War sijoittuu aikaan kaksi vuotta Civil Warin jälkeen ja aikaan lähes välittömästi Thor: Ragnarockin jälkeen. Kahdessa vuodessa ehtii tapahtuma paljon ja on monia asioita joita katsoja ei tiedä ja jotka jäävät arvailun varaan. Tulevat elokuvat mahdollisesti täydentävät aukkoja, kuten Ant-Man and Wasp elokuva. Hyvin pian esille astelee elokuvan pääroisto, yksi Marvel universumin pahimpia hahmoja ja koko MCU:n iso pahis, Thanos (Josh Brolin). Hyvin pian käy ilmi että Thanosin kanssa 1v1 ei onnistu. Thanos näyttää erittäin nopeasti omat taitonsa ja sitten päästäänkin siihen mistä tässä elokuvassa on oikeasti kyse: Thanosista ja Ikuisuuskivien metsästyksestä. 

Tarinassa hahmoja on paljon sillä mukaan tulevat niin Tony Stark / Iron Man (Robert Downey jr), Thor (Chris Hemsworth), kapteeni Amerikka (Chris Evans), Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) sekä galaxin vartijat ja sekä lähemmäs kaikki sankarit jotka ovat ehtineet naamaansa näyttää. Muutamat harvat jäävät pois elokuvasta, mutta tulevat aivan varmasti saamaan osansa toisessa puolikkaassa, ensi vuoden keväällä.


Jaksotus elokuvassa on erittäin hyvä. Tapahtumat sijoittuvat useaan eri paikkaan, mutta siirtymät on tehty hyvin ja juoni etenee erinomaisesti ja järkevästi. Tarina täydentyy ja etenee todella hyvää vauhtia antaen todella hyvin tilaa kaikille avainhahmoille. Infinity Waria on kuvailtu siksi elokuvaksi joka tuo Thanosin esiin ja hänen elokuvansa tämä pitkälti onkin. Sitäkin on huhuttu että monille tärkeät hahmot tulevat kuolemaan ja sekin pitää. Kysymys tuleekin olemaan että ketkä jäävät henkiin, voidakseen sitten kuolla sarjan päättävässä elokuvassa. Siitä on olemassa itselläkin useampi ajatus, teoria ja ennenkaikkea toive, mutta aika näyttää.

Marvel elokuvana Infinity War on erittäin hyvä. Se ei ole paras ja suurin syy onkin siinä että tästä elokuvasta puuttuu se lopputaistelu (joka jää toiseen puolikkaaseen) sekä lopetus joka tarjoaisi tyydyttävän päätöksen. Tämä elokuva jää kesken ja todella pahasti. Se asettaa kyllä palaset todella hyvin loppuhuipennukseen, mutta sitä ennen ehtii tulla myös eräs viimeisessä elokuvassa melko varmasti isoa roolia esittävä hahmo omassa elokuvassaan.

Omia suosikkeja saa katsella paljon ja heitä on käytetty todella hyvin. Monet hahmot ovat oikeasti todella ylivoimaisia mutta samalla kaikki on tehty niin hyvin ja järkevästi että kaikilla on omat hetkensä, omalla tavallaan.

RDJ:n Rautamies on edelleen koko MCU:n paras hahmo ja vahvaksi kakkoseksi on noussut Benedict Cumberbatchin fantastinen tohtori Outo. Myös Elizabeth Olsen on poikkeuksellisen hyvä Purppuranoitana ja Tom Holland on erinomainen Hämähäkkimies. Samalla monet hahmot ovat tulleet entistä siedettävimmiksi, kuten Winter Soldier. Toiset hahmot ovat ikä kyllä ottaneet järeästi takapakkia ja ilmeisin on jälleen kerran Avengers elokuvassa heikosti tehty Black Widow. Syy tähän ei tällä kertaa ole romanssissa vaan siinä, että hahmo on blondi. Se poistaa todella tärkeän kosmeettisen osan hahmosta ja se tuntuu.

Pääpahiksen paikalla oleva Thanos on Josh Brolinin esittämänä erittäin hyvä. Itse pidän monia aiempia pahiksia kuitenkin parempina, esimerkiksi Ultron. Thanos ei ole sieltä hienoimmasta päästä mutta voimakkaimmasta päästä hän on. Sen lisäksi hänen taustatarinansa ja motiivinsa ovat kuitenkin ne, jotka tekevät hänestä niin hyvän. Thanosilla on päämäärä ja siinä on puolensa, sillä maapallo on aika ylikansoitettu. Sen lisäksi että Thanos toimii niin hyvin pääroistona, hänen eliittisoturinsa ovat nekin toinen toistaan parempi sillä Cull Obsidian, Proxima Midnight, Ebony Maw sekä Corvus Glaive ovat jokainen omalla tavallaan erittäin onnistuneita hahmoja. Suurin ongelma on kuitenkin siinä että lähes jokainen heistä, varsinkin Midnight ja Glaive on tehty aivan liian heikoiksi. Heidät voitetaan aivan liian heikosti ja normaalit ihmiset muka pärjäävät heille noin vain. Tosin samalla aikaa niin moni sankarikin on selvästi normaalia heikoimpi kun taas muutamat ovat normaalia järeämpiä.


____________________________________________________________________________________

SPOILEREITA!

Juonipaljastus territorialla voidaan vapaammin nostaa esille muutamia seikkoja jotka jäivät häritsemään ja jotka oikeasti osuivat.

Loppupuolella karkeasti puolet hahmoista kuolee. Visionin loppu oli selvä alusta asti mutta hänen ja Purppuranoidan erittäin hyvin tehty romanssi teki siitä entistä tunteellisemman ja vaikeamman. Tämä on esimerkki hyvin tehdystä romanssista kun taas Mustan lesken ja Hulkin romanssi Ultron Aikakaudessa on esimerkki pakotetusta ja huonosta romanssista.

Itselleni se kaikkein kovin shokki oli tohtori Oudon muuttuminen tomuksi. Sillä hetkellä kun hän sanoi: "Se oli ainoa keino." Aavistin että nyt hän lähtee, koska muuten hän voisi kertoa, mitä näki tulevaisuudessa. Hänen poistamistaan kovempi paikka olisi ollut vain ja ainoastaan se, jos Rautamies olisi kuollut ja kaikki mihin tässä ollaan tähtäämässä saa ajattelemaan että Tony Stark saattaa hyvinkin olla se, joka kuolee loppuhuipennuksessa. Hänet säästettiin nyt, jotta kuolema olisi entistä kovempi. Iron Man aloitti MCU:n, hän päättää sen. Samalla on tämä avioliitto Pepper Pottsin kanssa mikä voisi estää tämän. Heidän häänsä voisivat olla se mikä sytyttää toivon kipinän, kun Thanos on voitettu ja mahdollisesti Tonyn tuleva lapsi laittaisi kaiken positiiviseen jatkumaan.

Kapteeni Amerikka sen sijaan on paljon enemmän uhrautuvaa sorttia. Tässä elokuvassa pääpaino oli enemmän Rautamiehessä, joten voisi olla, että toisessa puolikkaassa, kapu ottaisi vähän isomman osan. Ensimmäiset kostajat ovat vielä pystyssä. Se tosin johtaa loppupuolen erääseen suureen miinukseen, jota ei tosin uskalla mainita spoiler alueen ulkopuolella. Siinä vaiheessa kun porukkaa muuttuu tomuksi, niin epätasaisuus on päivän sana. Elokuvassa on periaatteessa kolme ryhmää. A-ryhmä: Iron Man, B-ryhmä Captain America ja C-ryhmä: Thor. B ja C yhdistyvät lopuksi mutta kun katsotaan että mistä ryhmästä putoaa eniten niin A ryhmästä jää oikeasti jäljellä vain Iron Man. Sekä Nebula. C-ryhmästä putoaa yksi ja B-ryhmästä vain muutama. Olisi ollut kiva että olisi vähän tasapainoitettu. 

Eräs valta plussa tosin tulee siitä, kun eräs kauan kadoksissa ollut hahmo näyttää kasvonsa, nimittäin Punakallo. Tämä lyhyt hetki tuli aivan yllättäen ja se toimi erittäin hyvin. Se on erinomainen esimerkki siitä, miten paljon pienet yksityiskohdat ja ideat oikeasti toimivatkaa.

____________________________________________________________________________________


Kokonaisuutena kaikki tärkeimmät palaset ovat mukana. Elokuva on todelalla hauska kun ensikertaa toisensa tapaavat hahmot kinastelevat tai vanhat tuttavat tapaavat. Mukana on paljon tunteikkaita hetki, hauskoja hetki, erittäin upeita toimintapätkiä, sekä todella vaikeita hetkiä jotka jättävät riivaavaan epävarmuuteen jatkon kannalta. Mukana on niin paljon palasia että paras ratkaisu on vain kaksi tämä mahtava teos ja alkaa odottaa vuoden päästä ilmestyvää loppupeliä.

Kostajat 3: Ikuisuus Sota ei ole paras Marvel elokuva, mutta se kuuluu niihin parhaisiin. Se tekee monet asiat hyvin, mutta kyllä se lopetus syö aika pahasti. Vuoden päästä tilanne voi olla todella erilainen, kun tietää, miten kaikki tulee oikeasti jatkumaan ja tästä tulee osa jotakin isompaa ja parempaa. Mutta tämä ei ole kovin hyvä tapa cliffhangeriin, mutta samalla, katsojan shokeeraaminen todellakin onnistui.

 

+ Marvel tunnelma

+ Erinomainen jaksotus

+ Paljon todella hyviä hahmoja

+ Tarinan täydentyminen ja hahmojen kohtaamiset

+ Eri osa-alueiden yhdistyminen

 

+/- Lopetus / Cliffhanger

 

- Tietyt asiat mitkä on tehty "väärin"

- Black Order jäsenet on tehty aivan liian heikoiksi

- Muutamat spoiler territoriolle menevät pointit

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos