Dinosaurus elokuvien joukossa Jurassic sarja saattaa hyvinkin olla se kaikkein tunnetuin. Fallen Kingdom ei ehkä ole sarjan paras osa, mutta se on kuitenkin yksi sarjan parhaita.

 

 

 

Jurassic World oli erittäin hyvä paluu Jurassic sarjan pariin ja kyllähän se petasi hieman mahdollisuutta jatkolle. Fallen Kingdom on samaa laatua, vaikea sanoa kumpi olisi oikeasti parempi elokuva. Ehkä sitten ajan kanssa mielipide siitäkin muotoutuu. Tällä hetkellä sanoisin että tämä on hieman parempi sillä tässä elokuvassa ei ole samallalailla ärsyttäviä kohtia ja lopetus on yllättävän hyvä.


Elokuva alkaa jonkin aikaa edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Uusin puisto on nyt kokonaan hylätty ja tapahtuman kokeneet ovat erillään. Kun saarella olevalla tulivuorella havaitaan vulkaanista toimintaa, niin herää kysymys siitä, että pitäisikö dinosaurukset pelastaa uudelta sukupuutolta. Kun alkuperäisen puiston perustajan John Hammondin entinen kumppani, mahtimies Ben Lockwood (James Cromwell) tarjoaa mahdollisuuden dinosaurusten pelastamiseen, saa se lopulta Clairen (Bryce Dallas Howard) ja Owenin (Chris Pratt) palaamaan saarelle jotta he voivat pelastaa edes osan dinoista kuolemalta, kuten velociraptor Bluen.

Kokonaisastelemassa on hyvää se että nyt ei taas yritetä jotakin puistosysteemiä vaan tehdään jotakin hieman uudempaa, jossa on tosin mukana myös paljon vanhaakin. Yllätyksiä paljastamatta voidaan sanoa että tarinaan mahtuu paljon hyviä ideoita ja kokonaisuus on rakennettu hyvin. 


Dinosaurusten ystäville tämä on varmasti hyvä elokuvavalinta. Itse sanoisin että tämän on Jurassic sarjan tasolla todella hyvä elokuva. Ei millään tavalla vuoden parhaita elokuvia, mutta viihdyttävä ja vauhdikas kokonaisuus. Muutamia aika typeriäkin käänteitä mahtuu mukaan, mutta yleisesti kaikki toimii hyvin.

Näyttelijöiden joukossa on kaksi ylitse muiden sillä Howard ja Pratt kumpikin tekevät loistavat roolityöt ja heidän hahmonsa todella toimivat. Bryce Dallas Howard oli hieman parempi aiemmassa elokuvassa, mutta hänen hahmonsa on kehittynyt juurikin oikealla tavalla eteenpäin. Chris Pratt taas on hyvin samanlainen kuin aiemminkin ja toimiva sellainen.

Muista elokuvan näyttelijöistä ei juuri jää mitään eritysen vahvaa vaikutelmaa. James Cromwell jää todella nopeasti syrjään vaikka hänen hahmossaan olisi vaikka mitä mahdollisuuksia. Eräs tuttu tohtori aiemmista elokuvista on kuitenkin todella hyvä lisä korostamaan sitä, mitä nyt oikeasti tapahtuu. Myös elokuvan ns. Pahikset jäävät todella heikoiksi tekeleiksi.


Kokonaisuutena Jurassic World: Kaatunut valtakunta on hyvä elokuva. Siinä on todellakin puolensa ja vaikka se ei jätäkään järin pysyvää vaikutelmaa, niin se on kuitenkin sellainen elokuva jonka katsoo mielellään joskus sitten taas uudestaan.

 

+ Dinosaurukset

+ Hyvä pääkaksikko

+ Hyvin rakennettu pääjuoni

 

- Ajoittain vähän hidas

- Heikommanlaiset pahikset

 

Arvosana: 7,4

 

Loistava