Star Wars sarja on alkanut saada enemmän ja enemmän elokuvia täydentämään mytologiaansa. Itse odotan edelleen innolla sitä hetkeä kun oman elokuvansa saavat vaikkapa Obi-Wan Kenobi ja yksi kaikkien aikojen parhaita Star Wars roistoja, Darth Maul. Nyt on kuitenkin tyytyminen Soloon.

 

 

 

Han Solo (Alden Ehrenreich) on Corelianin kaduilta peräisin oleva retale joka monien käänteiden jälkeen päätyy yhteen Chewbacca (Joonas Suortamo) nimisen wookien kanssa ja kaksikosta tulee osa roistojoukkoa, jota johtaa Tobias Becket (Woody Harrelson). Matkaan mahtuu myös paljon muutakin, kuten rakkauden kohde Qi'ra (Emilia Clarke), salakuljetta Lando Carlissian (Donald Glover) sekä rikollispomo Dryden Voss (Paul Bethany).

Solo on pääasiassa toimintapainotteinen scifielokuva jossa myös hieman ryöstö/puhallus tyylisen elokuvan elementtejä. Star Wars elokuvien joukossa Solo ei kuitenkaan vertailussa pärjää. Vaikka siinä onkin vauhtia ja myös hieman huumoria niin muutamia yksittäisiä kohtauksia lukuunottamatta mukana ei ole paljoakaan oikeasti mieleenjäävää materiaalia.


Tätä elokuvaa on helpoin verrata parin vuoden takaiseen Rogue One elokuvaan joka oli ensimmäinen Star Wars Story. Sanoisin että hyvin pitkälti nämä kaksi elokuvaa ovat tasollisesti hyvin lähellä toisiaan. Niissä on ajoittaisia todella hauskoja kohtia ja runsaasti toimintaa. Se mikä kuitenkin selvästi erottaa nämä on siinä että Rogue One teki muutamat asiat niin paljon paremmin. Rogue One onnistui aivan lopussa todella nousemaan uudelle tasolle kun taas Solo ei pysty samaan. Vaikka Solossa onkin eräs fantastinen cameo hahmo, niin se ei riitä koska Rogue One antoi Darth Vaderille todella paljon tilaa.


Solo ei oikein millään tavalla pääse todella nousemaan uudelle tasolle. Elokuvassa ei myöskään ole samalla tavalla hauskaa hahmoa kuin Rogue Onenin K-2SO. L3 ei ole järin hauska, vaikkakin hän on yksi elokuvan parhaita hahmoja. Chewbacca on ehkä elokuvan parhaiten tehty hahmo sillä hänen ja Hanin kanssa saadaa irti muutamat naurutkin.

Pääroisto Voss on Paul Bethanyn esittämänä oikein hyvä, mutta Star Wars tasolla se ei vain riitä, etenkään koska hän ei pääse oikein missään kohtaa todella loistamaan, vaikka alku todella lupaava onkin. Loppuhuipennus sekin on aluksi todella hyvä, mutta ei kestä kovin pitkään. Elokuvassa on puolensa Han Solon hahmon kehittymisen kanssa, mutta tarina ei kokonaisuudessaan ole mitenkään erityisen hyvä.


Solo: Star Wars tarina on sellainen elokuva joka on ihan hyvä, suurimman osan ajasta. Se ei vain missään kohtaa todella loistava saati muutu oikeasti mieleenpainuvaksi. Ehrenreich ei ole mitenkään erityisen hyvä ja sama pätee lähemmäs kaikkiin muihini elokuvan hahmoihin, paitsi Chewbaccaan joka on samalla tavalla hyvä kuin aina ennenkin. Solosta puuttuu se jokin. Tuntuu että elokuvassa luotetaan aivan liikaa siihen, että tarina kertoo Han Solosta.

Kokonaisuutena kyseessä on ihan hyvä elokuva. Siinä on vauhtia ja monia puolia jotka Star Wars fani varmasti huomaa. Siinä isossa kokonaisuudessa se ei Star Wars tasolla vain riitä, koska mukana on aivan liian vähän niitä asioita jotka todella tekisivät elokuvasta ikimuistoisen. 

 

+ Chewbacca

+ Eräs loistava cameo

+ Toiminta

 

- Pääosa roolisuorituksista on aika laimeita

- Loppuhuipennus jää vaisuksi

 

Arvosana: 4,6

 

Huonommalla puolella