Antman%26Wasp.jpg?1550702825

Muurahainen ja Ampinainen

 

Ant-Man 2 on monella tavalla hankalassa välikädessä, Infinity Warin tapahtumien takia. Loppupelin lähestyessä oikea ratkaisu onkin palata ajassa taaksepäin ja ottaa selvää siitä, mitä tapahtui Civil Warin jälkeen, ennen Infinity Waria.

 

 

 

Scott Lang / Ant-Man (Paul Rudd) on Civil Warin takia kotiarestissa, mutta välit tyttäreen ovat todella hyvät ja samoin välit ex-vaimoon ja tämän mieheen. Mutta kun tri Hank Pym (Michael Douglas) ja Hope van Dyne / Wasp (Evangeline Lilly) tarvitsevat Scottin apua kvanttimaailmaan liittyvässä hankkeessa, joutuu Scott vaikeaan tilanteeseen, joka vaikeutuu entisestään kun mystinen aavemainen hahmo, Pymin entinen kollega sekä rikollisjoukko kaikki haluavat jotakin mitä kolmikolla on. Kaiken keskiössä on kuitenkin hahmo menneisyydestä, Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer).

Tarina itsessään on oikein hyvä, ei mikään erikoisin, mutta se toimii juurikin niin hyvin että kaikki pysyy liikkeessä. Missään kohtaa ei tunnu siltä että kaikki pysähtyisi, sillä kun tilanne A on hoidettu ja pitäis siirtyä kohtaan B, niin poikkeus Ö astuu kuvaan ja sitä seuraa muuttuja Ä. Missään kohtaa tarina ei kuitenkaan tunnu sekavalta tai hätäisesti kyhätyltä, vaan todela vauhdikkaalta ja erittäin hauskalta toimintaelokuvalta, jossa myös romanttisen komedian vivahteita.


Ant-Man oli aikoinaan oikein hyvä Marvel elokuva. Se onnistui olemaan todella hauska ja toi MCU:n uusia puolia, osaa enemmän ja osaa vähemmän. Ant-Man & Wasp taas laventaa yhtä näistä puolista, sillä kvanttimaailmassa on omat juttunsa ja jipponsa, puhumattakaan siitä miten paljon mahdollisuuksia siihen sisältyykään, osasta tulee jopa hieman viittauksia. 

Mukana on paljon todella hauskoja puolia ja Ant-Manin ominaisuuksia on osattu käyttää jopa nerokkaasti hyväksi todella koomisissa tapauksissa. Tälläkin kertaa esineiden suurentaminen ja pienentäminen on avainasemassa ja niitä tapauksia on toiminnassa käytetty todella hyvin. Takaa-ajokohtaukset ovat todella hyviä ja tämä on yksi niitä tapauksia joilloin musiikki on yllättävän hyvin valikoitua ja rytmittää toimintaa todella hyvin.

Toiminnallisessa mielessä tämä on yksi MCU:n näyttävimpiä ja omalaatuisia toimintakattauksia ja pärjää erinomaisesti vertailussa Kapteeni Amerikkaa vastaan, Iron Man ja Tohtori Outo tosin ovat vielä parempia. Vauhdikkuuden suhteen päästään todella näyttäviin hetkiin joissa elokuva on vahvimmillaan.


Näyttelijäsuoritukista kaikkein parhaat ovat Paul Rudd ja Evangeline Lilly eli juurikin kärkihahmot Ant-Man ja Wasp. Yhtenä pahishahmona pyörivä Walton Gogginsin esittämä Sonny on ilmeikkyydessään todella hyvä lisä, mutta mitään oikeasti erottuvaa ja loistavaa Marvel pahista ei tästä elokuvasta löydy, sillä Ava jää nopeasti sutaistuksi juonenkäännehahmoksi, etenkin taisteluun. Michelle Pfeiffer tekee juurikin niin hyvän roolin kuin häneltä voi olettaa, vaikka hänen roolinsa jääkin erittäin pieneksi. Michael Douglas tosin jatkaa yhtä uransa parasta roolia samalla loistavuuddella.

Elokuvan ehkä suurin heikkous on se että "Marvel pahis" puuttuu. Tosin tiettynä haittapuolena on myös se että Infinity War on jo tapahtunut ja tulevaisuus ei ole enää niinkään iso kysymysmerkki. Tosin sillä saadaan aikaiseksi hyvät naurut lopputekstien lomassa ja kyllähän Ant-Manin tulevaisuuttakin siinä samalla hiukan makustellaan. Silti elokuvan loputtua jää tunne että jotakin jää puuttumaan, tai että monia kuvioita ja tilanteita ei joko käytetä ollenkaan, tai sitten aivan liian vähän... tai niitä vain vähän vihjaillaan.


Kokonaisuutena Muurahaismies ja Ampiainen on todella hyvä Marvel elokuva ja yksi MCU:n selvästi parempia elokuva sillä tässä elokuvassa heikkouksia on selvästi vähemmänlaisesti ja vahvuuksia vaikka kuinka. Aiempien elokuvien suhteen olisi syytä olla kartalla sillä itsenäisenä elokuva tästä ei saa kaikkea irti. Mutta kaikenkaikkiaan erittäin hyvä elokuva.

 

+ Runsaasti vauhdikas toimintaa

+ Erittäin hauskoja hetkiä on runsaasti

+ Kokovaihtelua on käytetty nerokkaasti

 

- Ei oikeasti hyvää pahista

- Tiettyjä puolia olisi voitu tuoda enemmän esiin

 

 

Arvosana: 8,2

 

Mahtava