Ninja%20Batman.jpg?1533074863

Batman matkaa muinaiseen Japaniin

 

 

Idea Lepakkomiehestä ninjasamuraihybridinä kuullostaa todella hyvältä ja siinä on paljon mahdollisuuksia. Kun mukaan laitetaan monta tuttua ja hyvin tehty roistoa, niin odotuksia kertyy. Lepakkomies Ninja on monella tavalla, todella japanilainen tekele.

 

 

 

Batman Ninja alkaa kun Gorilla Grodin aikakone vie joukon paikalla olleita sankareita ja vihollisia feodaaliseen japaniin. Tästä asetelmasta voi rakentaa vaikka mitä ja todella monin paikoin elokuva on oikeilla raiteilla. Toiminta on näyttävää ja animaatiojälki ja hahmojen ulkoasu ovat molemmat todella upeita ja ääninäyttely sekin on erittäin hienoa, suurimmalta osin. Varsinkin Grey Griffinin (Batman Arkham sarja) Catwoman on todella hyvä ja Tara Strong on jälleen Harley Quinn. Batmanina ei tosin ole Kevin Conroy, ei Jason O'Mara eikä Bruce Greenwood, vaan Roger Craig Smith (Chris Redfield - Resident Evil 6). Ääninäyttely ei ole elokuvan vahvinta antia, sillä esimerkiksi Jokeri ei kuullosta kovinkaan hyvältä.

Näyttävyydessä elokuva loistaa kaikkein parhaiten. Animaatiojälki on todella hienoa ja se tuo hahmoissa esiin hyvin ne japanilaisvivahteet. Tarinakin etenee hienosti, mutta puolen välin kieppeillä mennään kunnolla överiksi. Siinä kohtaa viimeistään huomaa miten japanilainen tämä elokuva todella onkaan, kun Transformers liitetään yhtälöön.


Sanoisin että puolet elokuvasta on todella hyvää tavaraa. Alku varsinkin on erittäin hyvin tehty kun taas lopussa mennään jo aivan liikaa lähemmäs mahdottomuuksiin ja epätodennäköisyyksiin. Myöskään suurta osaa valikoiduista vihollisista ei käytetä juuri yhtään, tai todella huonosti. Se on sääli, koska mahdollisuuksia on vaikka kuinka.

Suunnaton teknologian käyttö menee myös aika kauas siitä, mitä tämä elokuva olisi voinut olla. Siinä olisi palattu teknologiassa paljon taaksepäin, mutta tuntuu aivan liikaa, että siinä on menty runsaasti eteenpäin. Se tavallaan syö uskottavuutta aivan liikaa ja vääristä paikoista.


Se täysin överiksi vetäminen tuntuu oikeasti kuuluvan animeen mutta harmillista on että se on samalla se osa mikä voi helposti pilata hyvän kokonaisuuden ja tässä mennään monin paikoin todella lähelle sitä. Monissa tilanteissa mennään niin typerästi yli että se ärsyttää. Se on todella sääli sillä eri hahmojen ulkoasu ja eroavaisuudet on tehty hienosti. Batmanin tapauksessa samurain ja ninjan yhdistäminen toimii oikein hyvin.

Vaikka päättömyydet omalla tavallaan ärsyttävät, niin silti samalla aikaa huomaan jotenkin nauttivani kokonaisuudesta, sillä tälläinen mahtipontisuus omalla tavallaan toimii. Olisi parempi jos sitä ei olisi ollenkaan, mutta siinä on silti puolensa. Jos tämän elokuvan pariin menee ilman mitään odotuksia, tai sitten odottaen aivan ylivedettyä toimintaa, niin kokonaisuus tuntuu varmaan paljon paremmalta.


Kaiken kaikkiaan Batman Ninja on ihan hyvä elokuva. Se ei tasollisesti pääse samalla tasolle kuin vaikka Gotham By Gaslight, jossa osattiin esimerkillisesti viedä Batman viktoriaaniseen Lontooseen, suoraan steampunk sydämeen. Itselläni oli vähän turhan isot odotukset tätä elokuvaa kohtaa ja siksi hieman petyin. Mutta tässä elokuvassa on puolensa, varsinkin jos nauttii todella japanilaisista animaatioista.

 

+ Upea animaatiojälki

+ Toiminta

+ Idea ja asetelma

 

- Vedetään todella överiksi

- Liian teknologiapainotteinen

 

Arvosana: 7,5

 

Erityinen