MI6.jpg?1548977696

Voiko keneenkään luottaa kun panokset kasvavat tarpeeksi?

 

 

Pitkään jatkunut Mahdoton Tehtävä sarja on yksi parhaimpia toimintatrillereitä ja Ethan Hunt on yksi Tom Cruisen parhaimpia roolihahmoja. Kuudes elokuva, Fallout, on helposti sarjan parhaita, yhdessä Rogue Nationin ja Ghost Protocolin kanssa.

 

 

 

Fallout alkaa nopeasti eikä tiivis tunnelma ala rakoilla ennen lopputekstejä. Välillä on hitaampaa, mutta hetkenä minä tahansa voi koko helvetti päästä irti ja se tekeekin tästä elokuvasta niin hyvän jännityselokuvan. Toimintaelokuvien joukossa Mission Impossible 6 taas pärjää erinomaisesti upeiden taistelukohtausten, ammuskelujen, takaa-ajojen ja stunttien ansiosta.

Tarina alkaa kun huipputrion (Huntin matkassa Vingh Rhamesin Luther Stickel ja Simon Peggin Benji Dunn) tehtävä menee kriittisellä tavalla pieleen ja maailma on oitis kaaoksen reunalla. IMF:n johtaja Hunley (Alec Baldwin) tukee Huntin päätöstä ja uskoo että hän pystyy korjaamaan tilanteen. CIA kuitenkin sotkeutuu mukaan ja Hunt saa parikseen Walker (Henry Cavil) nimisen erikoisagentin. Mutta kun roistoagentin ja vaarallisen materiaalin metsästykseen sekaantuu myös vanha ystävä Ilsa Faus (Rebecca Ferguson) ja vanha vihollinen Solomon Lane (Sean Harris), niin ennestään vaativa tilanne, alkaa todellakin tuntua mahdottomalta.


M:I Fallout on helposti yksi tämän vuoden parhaita elokuvia. Siinä ovat mukana kaikki sarjan parhaat puolet. Huntin ryhmässä ovat todellakin mukana koko elokuvasarjan parhaat hahmot ja vihollisena on myös se paras. Uudet kasvot onnistuvat myös hyvin sillä vaikka Henry Cavil ei olekaan näyttelijänä mitenkään erityinen, varsinkaan jos hänen pitää olla hurja, niin hän vetää roolinsa oikein hyvin.

Toiminta on parhaimmillaan erittäin intensiivistä, mikä pitää kiinnostuksen jatkuvasti mukana. Loppupuolen taistelussa paikka on parempi kuin kakkosen hiekkaranta ja taistelu muutenkin on kokonaisuutena niin paljon vauhdikkaampi, vaarallisempi ja upeampi. Muutenkin panokset elokuvassa ovat suuremmat kuin koskaan aiemmin ja samalla jännitys on viimeiseen asti erityisen pitävä. Parhaimmillaan tilanteet ovat sellaisia että aivan mitä vain voi tapahtua ja tässä elokuvassa on muutamia erittäin hyvin tehtyjä hetkiä joissa sarjan omimmat jutut ovat hyvässä käytössä.

Vaikka tarinassa monet käänteet ovat todella helposti ennalta-arvattavissa, niin tapa jolla niitä alustetaan ja jolla ne ratkaistaan on tehty erittäin hyvin ja vaikka lopputulos onkin aika varma alusta asti, niin monia muuttujia on ja niitä on osattu käyttää esimerkilisesti. Elokuva ei missään vaiheessa myöskään unohda olla hauska, sillä vaikka meno olisi kuinka intensiivistä, niin se on samalla todella huvittavaa.


Tom Cruise on täydellinen Ethan Hunt, hahmo on kasvanut hänen mukanaan ja tullut kuin osaksi häntä. Hunt on erinomainen päähenkilö. Hänellä on omat heikkoutensa, mutta myös vahvuutensa ja moraalinsa. Hän ei ole täydellinen, vaan pelkkä ihminen, mutta hänen taitonsa, reaktiokykynsä ja päättäväisyytensä ovat ylivertaisia.

Hyvää tukijoukkoa ovat todellakin Vingh Rhames ja Simon Pegg jotka kumpikin ovat sarjan vahvimpia ja pitkäaikaisimpia hahmoa. Molemmissa on omat juttunsa jotka todellakin toimiva ja tekevät näistä kahdesta loistavat työtoverit ja ystävät Huntille. Naiskauneudesta vastaava Rebecca Ferguson on helposti sarjan kovin naishahmo, usealla tavalla juuri kuin Hunt, mutta samalla erilainen ja häntä täydentävä.

Siinä missä Alec Baldwin ja CIA:n johtajaa esittävä Angela Basset ovat lähinnä taustaa, niin varsinkin Baldwin onnistuu tuomaan pari hyvää osaa tarinaan. Henry Cavil on kelvollinen omassa osassaan, mutta ei kuitenkaan niin hyvä valinta rooliin kuin olisi voinut toivoa. Sean Harris tosin varastaa roistoshown sillä tämä uusi versio Solomon Lanesta, on jokaisella tavalla parempi kuin edellinen.


Mahdoton Tehtävä: Laskeuma on todella hyvin kirjoitettu ja toteutettu kokonaisuus. Monet stuntit ovat erityisen hurjia ja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kaikki tuntuu aivan mahdolliselta. Muutamissa kohdissa ollaan yli-ihmisten puolella, mutta Mission Impossible, toisin kuin Fast & Furious, osaa edelleen olla maanpinnalla ja tarjota toiminnan ja huumorin täyteisen tiivistunnelmaisen jännityselokuvakokonaisuuden, joka on oman sarjansa terävintä kärkeä. Vaikka elokuvassa on pari osaa, joita jää edelleen toivomaan, niin silti elokuvan päätös on oikein hyvin tehty ja jos tulevaisuudessa vastaan tulee Mission Impossible 7, otan sen innolla vastaan.

 

+ Tom Cruisen Ethan Hunt

+ Intensiivinen toiminta hurjine stuntteineen

+ Huumoripainotteinen ote

+ Esimerkillinen kokonaisuus

 

- Vähän kehno kakkospahis

- Muutamia asioita jää edelleen kaipaamaan

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos