Animaatioelokuva joka perustuu yhteen kaikkien aikojen parhaaseen kirjaa; Jack Londonin romaaniin: Susikoira. Elokuva seuraa koirasutta nimeltä Valkohammas, kun tämä kasvaa ja kokee elämän hyvät ja pahat puolet.

 

 

 

Valkohammas on legendaarinen tarina. Jack Londonin kirja (White Fang) joka sijoittuu Kanadan Yukoniin ja seuraa koirasusi Valkohammasta kun tämä kokee monet elämän hyvät ja pahat puolet. Aiheesta on tehty elokuvakin jossa pääosassa mm. Ethan Hawke. Animaatio on kuitenkin kyseistä elokuvaa uskollisempi kirjalle, sillä kuten kirjassa, tässä elokuvassa mukana on mm. seriffi Weedon Scott. Elokuva seuraa kirjaa varsin hyvin, mutta se myös kehittää omia juonikuvioitaan. Tarina on hyvin samankaltainen, mutta sitä on karsittu paljon ja se lopulta päättyy eri tavalla kuin kirja.


Valkohammas on uskollinen tarina ja samalla aikaa kun se kertoo kirjan tarinasta uskollisen version, se osaa myös keksiä hieman omaa tai vähintäänkin esittää tapahtumia uudella tavalla. Kyseessä on lapsille sopiva teos ja siksi ne karuimmat puolet mm. Koiratappeluista ovat vahvasti karsitut.

Kokonaisuutena tarina etenee nopeasti ja tuntuu jopa lyhyeltä. Kirjaa nyt ei kovin äkkiä käännetä näin lyhyeksi animaatioksi ilman että siitä karsitaan paljon. Tässä tapauksessa on kuitenkin osattu karsia oikeista paikoista sillä kyllä tämä tarina tuntuu todella tutulta, vaikka siinä paljon ero onkin.


Animaatiojälki on todella upeaa. Graafinen ulkoasu on kuin vesivärimaalaus mutta samalla se tuo mieleen monet videopeligrafiikat. Ympäristöt ovat todella hienoja ja elokuvan hahmot näyttävät myös todella hyviltä. Tämä on sellainen elokuva jossa animaatiojälki on oikeasti omanlaistaan ja todella upeaa.

Tunnelmaltaan elokuva toimii hyvin ja sen tyyli tekee siitä hyvän koko perheen elokuvan. Se alkaa hitaasti mutta etenee nopeasti. Vaikka olisin itse toivonut vähän aikuisempaa kokonaisuutta niin kyllä tämä on hyvä elokuva kertomaan Valkohampaan tarina nuoremmilla katsojille.


Kaiken kaikkiaan Valkohammas on hyvä elokuva. Animaatioelokuvien joukossa se erottuu ulkoasunsa vuoksi ja varsin hyvällä tarinalla. Henkilöhahmot toimivat hyvin ja muutenkin kokonaisuudessa on kaikki palikat paikallaan. Sanotaan että ehkä tämä on vähän liian pehmennetty versio ja tämä saisi olla vähän pidempi tai ainakin rikastetumpi, mutta kun otetaan huomioon että tämä on selvästi nuoremmille katsojille suunnattu, niin tämä kertoo Valkohampaan tarinan oikein hyvin.

 

+ Uskollinen kirjalle

+ Valkohammas

+ Animaatiotyyli

 

- Vähän turhan pehmennetty

- Karsittu

 

Arvosana: 7,7

 

Erityinen