Venom.jpg?1550702839

Me, olemme Venom

 

Hämähäkkimiehen vihollisista yksi on ylitse muiden ja se on Venom. Kyseinen hahmo ei ole vain yksi parhaita pahishahmoja vaan parhaita Marvel hahmoja. Spider-Man 3:n Venom oli pyhäinhäväistys ja täysi irvikuva hahmosta. Nyt on Tom Hardy näyttää, miten Venom tehdään oikein.

 

 

 

Venom symbiootti on yksi useista avaruuden mystisistä elämänmuodoista jotka saapuvat maahan kun niitä kuljettava alus syöksyy maahan. Symbiootit päätyvät Carlton Drake nimisen miehen haltuun ja hän alkaa tutkia niitä ja niiden ominaisuuksia, mutta kaikki symbiootit eivät olekaan hänellä. Samalla aikaa tutkivajournalisti Eddie Brock (Hardy) elää onnellisista avovaimonsa kanssa, kunnes saa tietoonsa että kaikki Draken asiat eivät kestä päivänvaloa. Monien suurien alamäkien kautta Brock päätyy kosketuksiin yhden symbiootin kanssa. Tämä symbiootti on Venom ja hän Brockin uusi paras ystävä, uhka ja mahdollisuus.


Tarinallisesti elokuva alkaa hieman hitaasti mutta kun se alkaa kunnolla etenemään, niin vauhti ei ihan äkkiä hidastu. Toiminta on erittäin upeaa ja varsinkin viimeinen taistelun on todella hieno, varsinkin erikoistehosteiden kannalta. Huumoria ei ole myöskään unohdettu ja synkkä tunnelma sopii hahmoon erittäin hyvin. Venom ei ole supersankari, vaan super-roisto.

Voisi sanoa että tyylillisesti elokuva olisi vielä parempi, jos siitä olisi reteesti tehty verisempi ja väkivaltaisempi tapaus. Vertaisin tätä elokuvaa Wolverineen. Kyseisen elokuvan olisi todellakin pitänyt olla vähintään K16, mutta isomman yleisön toivossa sitä karsittiin rankalla kädellä. Mutta Wolverinen tapaan, myös Venom toimii erittäin hyvin tälläisenäkin. Ja edelleen, Wolverinen tapaan, todella iso osa siitä on päätähden ansiota.


Tom Hardy on sellainen mies jolle on tullut paljon erilaisia supersankari tarjouksia kuten Punisher ja Wolverine, joista kumpikin olisi ollut hyvä, varsinkin Punisher olisi ollut paljon parempi Hardyn panoksella Jon Bertnhalin sijaan. Mutta se mitä Hardy tekee Venomilla, on sama mitä hän teki esimerkillisesti Banella. Tämä on toinen täysi napakymppi minkä Hardy sarjakuvapahiksena tekee. Tämä rooli on kuin tehty hänellä ja hän osaa tuoda sen kaikki puolet todella hyvin esiin.

Muissa hahmoissa ei ole oikeastaan ketään joka todella olisi samalla tasolla. Pääroisto Drake (Riz Ahmed) on todella tylsä ja särmätön tapaus mutta sen sijaan rakkaudenkohde Annie (Michelle Williams) on yllättävän hyvin tehty hahmo, vaikka helposti hän onkin kuin monet vastaavat, ei huono, mutta ei juuri joukostaerottuvakaan.


Venom toimii niin hyvin, koska se tuntuu tekevän kaiken samalla tavalla kuin parhaat Marve elokuvat. Päähenkilö on todella hyvä ja hänen vahvuuksiaan ja heikkouksiaan käytetään todella hyvin. Pääosan esittäjä on esimerkillisen hyvä valinta. Tyyli sopii hahmoon erittäin hyvin ja isompana juttuna, toiminta ja huumori ovat todella hyvin yhdistettyjä. Elokuva on erittäin hauska, mutta se on samalla aikaa myös todella näyttävä, viihdyttävä ja mukaansa tempaava.

Tämä on todellakin sellainen elokuva jonka Venom ansaitsee ja kokonaisuutena kyseessä on yksi vuoden parhaita elokuvia. 

 

+ Venom

+ Tom Hardy

+ Toiminta

+ Huumori

 

- Huono pääpahis

- Aluksi vähän hidas

- Tyylillisesti liian karsittu

 

Arvosana: 8,8

 

Fantastinen