Endgame on alkamassa, mutta vielä hetki ennen sitä päästään tutustumaan yhteen järeimmistä Marvel sankarittarista, elokuvassa jossa on potentiaalia muuttaa todella monta asiaa koko Marvelin elokuvauniversumissa.

 

 

 

Sanotaan heti kättelyssä että kapteeni Marvel on yksi niitä parempia Marvel hahmoja, vaikka ei omiin suosikkeihin millään mahdukaan. Hänessä on kuitenkin muutamia todella hyviä puolia. Mutta samalla aikaa aiemmin Miss Marvel nimellä kulkenut sankaritar on myös näitä ehkä vähän liian ylivoimaisia hahmoja, kuten Supermies. Se tekee hänestä monella tavalla vähän tylsän. Mutta täytyy sanoa että kyllähän tässä elokuvassa on aika paljon potentiaalia. Mutta itse en vain tykkää tästä pääosa valinnasta. Brie Larson nyt ei ole mitenkään huono näyttelijätär, mutta ei millään kapteeni Marvel materiaalia, koska mm. Ashley Johnson, Emma Stone, Amanda Seyfried tai Olivia Wilde olisivat olleet niin paljon parempia vaihtoehtoja.

Toki monet Marvel hahmot eivät ole aluksi tuntuneet kovin hyviltä ja osa kuitenkin pikku hiljaa alkanut toimia, mutta osa on taas alkanut mennä alaspäin. Scarlett Johansson oli erittäin hyvä valinta Black Widow'n rooliin mutta lähes joka toinen elokuva jossa hän on ollut, ei ole ollut kovin hyvä roolihahmon/roolisuorituksen suhteen. Zoe Saldana ei vieläkään tunnu hyvältä Gamoralta kun taas Elizabeth Olsen on alusta asti ollut uskomattoman hyvä Scarlet Witch. Brie Larson tuntuu tämän elokuvan perusteella lähinnä siltä, miltä Zoe Saldana Gamorrana, ei yhtään siltä, miltä hahmon pitäisi. Mutta mahdollisuuksia on kuitenkin. Isoin syy miksi näin on, johtuu osittain siitä että kapteeni Marvel tuntuu hieman ylimieliseltä, ei niinkään sankarilliselta hahmolta.


Tarina sijoittuu 90-luvulle, aikaa kun Vers (Brie Larson) päätyy maahan Kreen ja Skrullien otettua yhteen, taas kerran. Maapallolla Vers sitten yhdistää voimansa Nick Furyn (Samuel L. Jackson) kanssa. Samalla aikaa rauhanturvaajat (Kree) suuntaavat maapallolle estämään tunkeutujia (Skrull) soluttautumasta maahan. Kreen kärjessä on Versin kouluttaja ja komentaja Yon Rogg (Jude Law) kun taas Skrullien johdossa on häijy Talos (Ben Mendehlson). Pahaksi onneksi, Skrullit pystyvät ottamaan kenen tahansa muodon. Pikkuhiljaa Vers oppii enemmän ja enemmän niin omasta menneisyydestään, kuin kahden kansan pitkästä sodasta ja avainasemassa tässä kaikessa on hävittäjälentäjä Carol Danvers ja tohtori Lawsonin (Anette Benning) merkittävä tutkimustyö.

Mitä tulee moniin elokuvan näyttelijöihin niin Samuel L. Jackson tekee helposti parhaan suorituksensa koko MCU:ssa ja Ben Mendehlson onnistuu todella yllättämään omassa osuudessaan. Muutoin valtaosa näyttelijöistä jää aikalailla sivuun. Omasta mielestäni koko Mar-Vell konsepti on joko täysin pilattu tai aivan liian alikäytetty.


Captain Marvel on monella tavalla juurikin sellainen mitä valtaosa Marvel elokuvista on. Toiminnantäyteinen ja kepeän huumoripitoinen tarina joka sopii todella hyvin muuhun MCU:n. Toiminta on todella hienoa ja loppuakohden kapteeni Marvel nousee helposti yhdeksi MCU:n ylivoimaisimmista hahmoista. Matka siihen pisteeseen on kuitenkin todella hyvin jaksotettu ja pitää sisällään aika hyviä juonenkäänteitä. Tarinallisesti tämä ei ole ihan niin tiiviisti kiinni muisssa elokuvissa, mutta aika selvää on, että tämä on viimeinen pohjustus, ennen Avengers: Endgamea.

Se mikä tekee tästä niin yllättävän elokuvan on siinä tarinallisessa puolessa. Itselläni oli tiettyjä ajatuksia valmiina liittyen varsikin skrulleihin, kuten se että joka on pitkään ollut osa MCU:ta, voi olla skrulli. Siinä ohessa on tullut myös paljon muitakin teorioita sillä kapteeni Marvel on helposti yksi niitä hahmoja joka tuo mukanaan niin paljon erilaisia mahdollisuuksia jatkoa ajatellen.


Kokonaisuutena Captain Marvel on hyvä MCU elokuva. Kilpailu ykköspaikasta on kova ja tällä elokuvalla ei ole siihen mitään mahdollisuuksia, mutta ehdottomasti tämä kuuluu sarjaan, hyvät MCU elokuvat. Aika näyttä että kuinka paljon mieli muuttuu, mutta toisin kuin vaikka vuodentakainen Black Panther (joka edelleen on niitä huonoimpia MCU elokuvia) tämä saattaa kuulua sarjaan Ant-Man sekä Ant-Man & Wasp, eli toimii pidemmänkin ajan kuluttua, mutta sitä ei vielä voi varmaksi sanoa.

 

+ Kapteeni Marvel hahmo

+ Tarinan yllätykset

+ Tuttu Marvel laatu

 

- Brie Larsen ei tunnu kapteeni Marvelilta

- Mar-Vell hahmon heikko käyttö

- Kapteeni Marvel tuntuu ajoittain turhan ylimieliseltä ja ylivoimaiselta

 

Arvosana: 7,5

 

Erityinen