Fast & Furious on pitkään jatkunut leffasarja, mutta vasta vasta viidennen osansa jälkeen se alkoi vasta olla oikeastaan hyvä. Hobbs & Shaw vie sarjaa entistä kauemmas realistisuudesta, mutta on samalla helposti yksi sarjan parhaita elokuvia.

 

 

 

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) ja Deckart Shaw (Jason Statham) ovat kaksi varsin erilaista, mutta myös samankaltaista miestä jotka suorastaan vihaavat toisiaan. Mutta kaksikko joutuu työskentelemään yhdessä kun vaarallinen virus uhkaa tuhota maailmaan ja avainasemassa oleva nainen Hattie (Vanessa Kirby) on höyryjyrämäisen Brixtonin (Idris Elba) jahtaama. Siinä sivussa saadaan katsaus sekä Hobbsin että Shawn menneisyyteen ja mahdolliseen tulevaisuuteen kuin myös elokuvasarjan mahdolliseen tulevaisuuteen.


Pääpaino onkin siinä miten pääkaksikon kemioita käytetään. Vuoronperään he trollaavat toisiaan ja saavat vuoronsa loistaa. Toiminnallisesti elokuva on erittäin tasopainoitettu siinä missä muukin osa elokuvaa. Molemmat saavat varsin hyvin tilaa loistaa sekä ajoittain ottavat turpaan. Erityisen hyvin kaikki toimii siitä syystä, että nämä kaksi ovat varsin erilaisia. Siinä missä Hobbs on vahva on Shaw nopea ja siinä missä Hobbs on jenkki, on Shaw britti ja siinä missä Hobbs on putipuhdas poliisi, on Shaw hämäräperäinen eliittisotilas.

Toiminnallisesti kaikki toimii erittäin hyvin sillä molemmat saavat todella hyvin tilaa loistaa ja kummankin tapauksessa toiminnassa osataan ottaa kunnolla hyöty irti kaksikon eroavista vahvuuksista. Kummallekaan ei ole ongelmallista leipoa isoa rosvolaumaa turpaan, mutta heidän toimintamallinsa ovat erilaisia. Pakkaa sekoittaa omalla tavallaan Hattie joka on erittäin ketterä sekä Brixton joka on, no, teräsmies.


Roolisuorituksien suhteen Johnson ja Statham ovat kumpikin täydessä terässä. He laukovat letkautuksia mutta näyttävät myös ajoittain vähän draamallisempaakin puolta, komediallisista elementeistä puhumattakaan. Näihin hahmoihin on jo aiempien elokuvan kautta ehditty tottua eikä spinoff nyt paljoa palettia muuta, vähän täydentää mutta samoja miehiä nämä edelleen ovat.

Uusista naamoista Vanessa Kirby onnistuu erinomaisesti omassa roolissaan. Itselleni hän on varsin tuntematon, mitä nyt Mission Impossible: Falloutissa hän teke oikein hyvän femme fatale tyylisen suorituksen. Tässä elokuvassa hän näyttää huomattavasti toiminnallisemman puolen itsestään ja vaikka hän nyt ei nousekaan kovimpien naistoimintatähtien joukkoon, niin hän on erinomainen lisä tarinaan ja toimintaan.

Idris Elba sen sijaan on varsin tylsä pahishahmo. Hänestä on vain pyritty tekemään mahdollisimman järeä äijä joka pelaa todella epäreilua peliä ja jolla on menneisyyttä, joka rikastaa tarinaa. Mutta todella ontoksi ja varsin tylsäksi tämä suoritus jää eikä Brixton nouse millään tavalla sarjan parhaiden pahisten joukkoon, eikä muutenkaan ole järin kaksinen pahis toimntaelokuvapahisten joukossa.


Kokonaisuutena Hobbs&Shaw on oikein hyvä toimintaelokuva, pääasiassa pääkaksikon takia. Toiminta on näyttävää, korekaoktaanista ja machoa ja mukana on jopa ihan kivaa tarinaakin. Fast & Furious sarjan tasolla, tämä on sitä parhaimmistoa.

 

+ Jason Statham

+ Toiminnan ja huumorin yhdistely

+ Kahden päähenkilön loistava yhteiskäyttö

 

- Tylsä pahis

- Cliffhangerointi lopussa

 

Arvosana: 7,2

 

Loistava