Elokuvasarjan henkiinherättäminen tai päättäminen vielä yhdellä elokuvalla on monesti vähän riskaabelia touhua. Joskus se nimittäin voi mennä pahasti pieleen. Rambo on jälleen yksi tälläinen elokuvasarja josta on vielä tarvinnut tehdä tälläinen viimeinen osa.
Sylvester Stallone on yksi näitä toimintatähtiä joka on monesti todistanut olevansa todella kovassa tikissä. Edellinen sarjan elokuva 'Rambo' on ehdottomasti sarjan parasta laatua jonka kanssa voi kilpailla vain se ensimmäinen elokuva 'First Blood'. Tällä kertaa tarina seuraa vanhuutensa päivinä kotitilalleen palannutta John Ramboa, joka veljentyttärensä vuoksi päätyy vielä kerran vuodattamaan verta, ja paljon.

Tarinaa sen enempää avaamatta täytyy sanoa että aluksi kaikki vaikuttaa etenevän tuttua kaavaa. Rambo on todella karskin oloinen, sukulainen joutuu vaaraan ja Rambo joutuu vastakkain todella pahojen ihmisten kanssa. Reippaasti puolet elokuvasta on kuitenkin aivan liian hidasta ja vasta se aivan viimeinen, Yksin kotona henkinen raaka yhteenotto on sitä todellista Rambo kamaa.


Last Blood on kokonaisuutena aivan liian hidas elokuva joka keskittyy paljon epäolennaisuuksiin ja onnistuu tekemään Rambosta melkoisen nyhvön ensimmäisellä puoliskollaan. Muutenkin elokuva tuntuu hukkaavan otteensa keskivaiheilla, kunnes se vasta aivan lopussa saa sen takaisin. Siitäkin huolimatta elokuvassa ei osata keskittyä oikeisiin asioihin.

Toimintaa on aika vähän ja vaikka se todella hienoa ja veristä onkin, niin ei tässä päästä samaan tunnelmaan kuin edellisessä elokuvassa. Loppuhuipennus kyllä toimii eikä Sylvester Stallone nyt ole sen huonompi kuin aiemminkaan, mutta tuntuu vain monesti siltä että Rambo ei vain ole enää Rambo.


SPOILEREITA

_________________________________________________________________________________

Ehkä eniten elokuvassa nyppii se jaksotus ja niiden avainasioiden jättäminen sivuosaan. Todella paljon elokuvassa keskitytään palikoiden asetteluun mutta se tehdään törkeästi Rambon uskottavuuden kustannuksella.

Se että Rambo ottaa kunnolla turpiinsa aluksi on jotenkin todella irrallista siitä millainen Rambon kuuluisi olla. Hänellä ei ole mitään taktiikkaa kun hän vain astelee vihollisten keskelle, sen sijaan että etenisi taktisesti.

Muutenkin Gabrielle on tehty todella naiiviksi ja jopa pirun tyhmäksi tytöksi, vaikka eipä Rambokaan alkuperäisen taktiikkaansa kanssa sieltä fiksuimmasta päästä itsekään ole.

Vielä sitäkin ärsyttävämpää on se että elokuvassa ei näytetä sitä, kun Rambo kostaa toiselle veljeksistä, hänet arpeuttaneelle. Tässä olisi ollut esimerkillisen hyvä tilaisuus vähän laittaa pahista ruotuun ja nähdä hänen viimeinen kauhistunut ilmeensä. Edellisen elokuvan pääpahis suolestettiin todella nopeasti, mutta se kohtaus oli tehty erittäin hyvin, tässä kohtaa on menty kunnolla metsään.

_________________________________________________________________________________


Kokonaisuutena Last Blood ei ole Rambon arvoinen lopetus. Siinä on samaa tyylikkyyttä mitä ensimmäisessä Rambossa, mutta se on aivan liian vähäistä, eikä siinä osata ottaa kunnolla irti kaikkea sitä, mitä hahmosta olisi pitänyt ottaa. Tälläisenään kyseessä no todella keskiverta toimintaleffa jossa se viimeinen vartti on sitä parasta antia ja about tunti elokuvasta on ihan turhaa täytettä.


+ Rambo

+ Verinen toiminta

+ Loppuhuipennus


- Valtaosa elokuvasta tuntuu tarpeettomalta täytteeltä

- Jaksotus ja juonen kuljetus

- Avainasioita ei näytetä


Arvosana: 4,5


Huonommalla puolella