JL%20Dark%202.jpg

Yksi synkimpiä DC elokuvia koskaanApokolipsin Sota vie jälleen Oikeuden Puolustajien tarinan erääseen päätepisteeseen jossa panokset ovat kovempia kuin koskaan, kaikki ovat uhrattavissa ja DC pääsee lähemmäs Infinity Waria kuin koskaan aiemmin, mutta animaationa.
Aika selvää on että DC:n elokuvauniversumi ei ole mitään verrattuna Marvelin omaan, joka on niin monilla tavoilla osoittanut todellisen voimansa. Siinä missä MCU:n tuotannosta Doctor Strange in the Multiverse of Madness on helposti yksi omia odotetuimpia elokuvia koskaan, ei DC:n puolella ole mitään mikä pystyisi kilpailemaan sen kanssa. Tämäkin elokuva oli täysin hetken mielijohteesta katsottu, kun sen olisi tarkoitus olla jatko-osa Justice League Dark elokuvalle, mutta sepä on myös jatkoa Justice League Warille.

Tarinallisesti kaikki jatkuu siitä mihin Justice League Dark jäi ja tälläkin kertaa aika selvässä pääroolissa on niiden ilmeisimpien sankarien sijaan John Constantine, joka elokuvan aikana tuntuu monesti hyvin samankaltaiselta kuin tohtori Outo, mutta kuitenkin omanlaisellaan vivahteella. Tietysti tarinassa Teräsmies on isossa roolissa, eivätkä Lepakkomies ja monet muutkaan jää kauas, vaikkakin myös uudemman linjan sankarit kuten Damian Wayne ja Raven pääsevät isoon osaan kokonaisuutta. Tarina itsessään keskittyy aikaan Darkseidia vastaan käydyn sodan jälkeen, jonka Oikeuden Puolustajat häviävät todella pahasti. Monet kuolevat, mutta roistolla on monia kohtaan suunnitelmia. Teräsmies päätyy heikommaksi kuin aikoihin, Raven alkaa kuihtua mieleltään enemmän ja enemmän, Damian vetäytyy omiin oloihinsa ja Constantinen rappio on syyllisyyden ja viinan sekoitus. Mutta kaikki ei kuitenkaan ole vielä ohi...


Animaatiojäljeltään kyseessä on todella hienon näköinen elokuva jossa on samanlainen vahva tyyli kuin vaikkapa Batman: Hushissa tai missä hyvänsä aiemmin ilmestyneessä sarjan elokuvassa. Taistelua on hienon näköistä, tunnelma on erityisen vahva ja tyylillisesti kokonaisuus toimii. Elokuva on hyvin väkivaltainen sillä monet tutut hahmot kokevat rajun kohtalon kun he kuollessaan voivat silpoutua vaikka kuinka pahasti. Tämän elokuvan tarinallisen kokonaisuuden edessä MCU:n Infinity War vaikuttaa aika kesyltä.

Tietyllä tavalla on vähän typerää miten ylivoimaisiksi monet on tehty, mutta samalla aikaa on myös hieno tasoitus, miten helposti he voivat silti kuolla ja miten tietyt voimat voivat haastaa jopa ne tehokkaimmat taistelijat. Tarinallisessa mielessä kokonaisuus on kuitenkin todella onnistunut ja painokkuudessaan näin hurjaa settiä ei ole tainnut olla Flashpoint Paradoxin, vaikkakin tämä aikuinen ja väkivaltainen tyyli onkin jo pitkään ollut osa tätä animaatiouniversumia. Se kuitenkin toimii ja osoittaa että Justice League on kasvanut faniensa mukana ja kehittynyt. Monesti kuitenkin tuntuu että monet elokuvan tilanteet ovat todella pakotettuja ja Darkseid ei vain ole kovinkaan hyvin tehty pääroisto, vaan edelleen tuntuu huonolta Thanos versiolta, vaikka voimiltaan onkin mahtavampi.


Kokonaisuutena elokuvassa on heikkoutensa, mutta iso kokonaisuus on todella hyvin rakennettu, yllätyksiä täynnä ja loppuu todella hienosti. Lisäksi tämän kanssa on todettava että kyllähän DC universu toimii myös silloin, kun Batman ei ole kaiken keskipisteenä.


+ Väkivaltainen ja aikuinen tyyli

+ Erinomainen animaatiojälki

+ Hyvä tarinakokonaisuus ja yllättävyys


- Monet hahmot saavat joko liian paljon tai liian vähän tilaa

- Muutamat aika pakotetun oloiset hetket


Arvosana: 8,7


Fantastinen