Kuten Killing Joke tai Under the Red Hood, Hush yltää helposti yhdeksi parhaaksi Batman animaatioelokuvaksi. Tarinassa on mukana valtava määrä parhaita roistohahmoja, erinomaisesti toteutettuna ja muutamia hyviä käänteitä, kuten parhaissa Batman animaatioissa kuuluukin olla. Virheitäkin on tehty, mutta mitkä puolet korostuvat eniten?

 

 

Hush tarinakaari on yksi näitä tapauksia jossa on runsaasti potentiaalia. Iso kysymys tarinassa onkin se, että kuka on Hush, joka mahdollisesti tietää kuka Batman on ja pystyy hyödyntämään sitä aikoessaan tappaa tämän. Koska Hush on askeleen edellä ja selvästi kyvykäs haastamaan Viittaritarin, ovat kaikki Batmanin läheiset vaarassa sillä jos Hush tietää kuka Batman on naamion alla, on todennäköistä että hän myös tietää ketkä ovat hänelle läheisimmät. Alfredista Selina Kyleen. Tarina on itselleni näennäisesti tuttu ja pakko on heti sanoa että lopetusta lukuunottamatta, se on erinomainen Batman tarina joka on tavallaan kuin suoraan kaanoniin liittyvä mutta samalla aikaa myös mahdollisesti vaihtoehtotodellisuuteen sidonnainen. Spoilaamatta mitään, tähän ei voida oitis uppoutua syvemmin.

Tarinallisesti ja tyylillisesti kokonaisuus toimii erinomaisella tavalla sillä elokuva näyttää, tuntuu ja kuullostaa erittäin hyvältä. Monet hahmot kuullostavat juurikin siltä mihin on ehtinyt jo tottua, kun taas joidenkin hahmojen kanssa on jälleen uusi ääninäyttelijä tuomassa lisää vivahteita. Batmanina on edelleen Jason O'Mara joka on tehnyt erinomaista työtä Justice League: War elokuvasta alkaen, mahdollisesti päättyen Justice League: Apokolips War elokuvaan. Hush on jälleen yksi erinomainen suoritus häneltä Lepakkomiehenä. Kuitenkin monien hahmojen kohdalla huomaa, että paremminkin olisi voitu valita. Jennifer Morrison tekee erinomaisen suorituksen Kissanaisena ja Peyton List Myrkkymurattina, mutta tavallaan Arvuuttajaksi sopisi merkittävästi paremmin Matthew Grey Gubler joka oli erinomainen Assault on Arkhamissa.

________________________________________________________________________________

SPOILEREITA

Isoin juttu mikä tässä kokonaisuudessa hieman nyppii on se, että Hushin henkilöllisyys on väärä. Itse miellän oitis Hushin Tommy Elliottiksi sillä tässä yhteydessä kyseinen hahmo toimii niin paljon paremmin. Siinä on yhteys Bruce Wayneen ja sitä kautta hahmoon tulee oitis lisää mahdollisuuksia. Se että Edward Nigma on Hush sopii siinä mielessä että Arvuuttaja pelaa tälläisiä kikkailupelejä, mutta siinä tavallaan yhdistetään kaksi eri hahmoa yhdeksi, mikä ei toimi juuri koskaan ja tämä on yksi niitä tapauksia.

Paljon onnistuneempia ratkaisuja ovat Batmanin ja Catwomanin liittouma jota on osattu käyttää todella hienosti. Alfred, Nightwing ja Batgirl kaikki ovat mukana elokuvassa, joten jokaisella on jotakin sanottavaa asiasta, oli se sitten hyväksyvää tai vähemmän hyväksyvää. Tarinallisessa mielessä ne toimivat todella hyvin ja Hush tarinakaari nyt vain sattuu olemaan se näyttämä jossa kaikki käydään läpi. Nämä ovat tosin sellaisia tarinapalasia, jotka toimisivat myös silloin jos ne olisivat koko tarinan tärkein focus.

_________________________________________________________________________________

 

Tarinakokonaisuus tarjoaa suuren määrän erinomaisesti tehtyjä Batman roistoja koska mukana ovat niin Bane, Poison Ivy kuin Scarecrow Jokeria unohtamatta. Tästä syystä kokonaisuus toimii oitis niin hyvin. Vaikka monet legendaarisista Batman roistoista ovatkin suhteellisen pienessä roolissa, niin tavat joilla heitä on käytetty sen rajallisen ajan hyödyksi, toimii todella hyvin. Pitkälti kaikista hahmoista nousevat esiin ne oleellisimmat osat jotka heihin todella kuuluvatkin. Tietysti ne hahmot jotka ovat merkittävämmässä roolissa saavat enemmän ruutuaikaa ja heidän kanssaan mennään monesti astetta syvällisempiin asioihin joita hahmoihin kuuluu.

Isoon osaan elokuvassa nousevat tästä johtuen Catwoman sekä Batman, joiden suhde kehittyy. Tämä on ehkä yksi parhaiten tunnettuja will they wont they tilanteita jossa on jatkuva jännite siitä että mihin kaikki oikeasti on menossa, voiko se toimia ja sitä rataa. Elokuvassa tämä tietysti menee aika nopeasti eteenpäin, sillä nyt ollaan siinä tilanteessa että tätä leikkiä on leikitty jo pitkän aikaa ja nyt on seuraavan käänteen vuoro, joka vie suhdetta eteenpäin. Tämä asetelma on ehdottomasti yksi elokuvan kantavia sivuteemoja ja toimii todella onnistuneesti. Se on kuin yksi sellainen asia, joka voisi olla kokonaan oma elokuvansa/sarjansa, mutta joka on myös erinomainen lisä tähän kohtaan tarinallista jatkumoa.


Kokonaisuus

Batman: Hush, voisi olla vielä parempikin, jos sen yksi viimeisimpiä käänteitä ei olisi niin huono. Hushin tapauksessa olisi voitu mennä siihen ns. "oikeaan identiteettiin" sen sijaan että olisi sekoitettu pakkaa. Tällä kertaa tämä juonenkäänne kikkailu ei vain toimi, vaan johtaa siihen että lopputulos on pettymys. Mutta kun miettii sitä isoa kokonaisuutta, niin kyllähän tämä tiivis tarinakokonaisuus tarjoaa suuren määrän erinomaisesti tehtyjä Batman hahmoja roistoista liittolaisiin ja viimeisimpien Batman animaatioiden tavoin Hush vie isoa tarinakokonaisuutta eteenpäin todella hienosti, pysyen uskollisena jatkumolle, muutamilla uhrauksilla. Lopullinen vaikutelma on todella ristiriitainen, mutta samalla aikaa elokuvasta jää hyvä fiilis, vaikka siinä onkin pilattu yksi erinomainen juonikuvio.

 

+ Batman tunnelma ja tyyli

+ Paljon erinomaisesti tehtyjä hahmoja

+ Tarinajatkumon eteneminen

+ Toiminta

 

- Hushin henkilöllisyys

- Loppuhuipennus jättää ristiriitaiset fiilikset

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos