Venom oli erinomainen elokuva Spider-Manin ehkä parhaasta roistohahmosta. Tom Hardy tähdittämä elokuva oli yhtä aikaa toiminta- ja huumoripainotteinen kokonaisuus joka kertoi erinomaisesti siitä, millainen Venom on ja tarjosi sitten vielä lopussa niin ilmiselvän jatko-osa vihjauksen juurikin sillä hahmolla, jonka fanit halusivat, Carnagella.
Venom: Let there be Carnage jatkaa pitkälti suoraan siitä, mihin ensimmäinen elokuva päättyi ja elokuva taas päättyy erinomaisesti, ilman että jättää mitään varsinaisesti roikkumaan. Tosin mid credit kohtaus tosin tekee niin erinomaisen linkin eräänseen toiseen elokuvaan, että se on kuin se viimeinen kirsikka kakun päällä. Jatko-osana elokuva on erittäin onnistunut, jotta siitä saa kunnolla irti jotakin, niin pitäisi se ensimmäinen elokouva olla nähtynä. Tyylillisesti ja sisällöllisesti kyseessä on erittäin uskollinen jatko-osa, sillä se mikä on ollut hyvää ensimmäisellä kerralla, toimii todella hyvin tälläkin kertaa. Tosin pääroisto on merkittävästi parempi.

Tarinassa Eddie Brock (Hardy) on oppinut elämään Venomin kanssa ja uusin skuuppi Cletus Kasadystä (Woody Harrelson) nostaa hänet taas huipulle. Monet yksityiselämän haasteet tosin kiristävät Eddien ja Venomin välejä, samalla aikaa kun Kasady pääse kosketuksiin punaisen symbiootin kanssa, jolla on kana kynittävänä mustan sukulaisensa kanssa. Tarinan jaksotus toimii erittäin hyvin eikä elokuva tunnu oikeastaan missään kohtaa erityisen hitaalta. Toimintaa on, vaikka sitä voisi olla enemmänkin. Huumoria on huomattavasti paremmin sillä elokuva ei yritä olla mikään komedia, vaan se käyttää huumoria samalla laadukkaalla tavalla miten MCU:ssakin on tehty. Venom on monella tavalla juuri kuin MCU:hun kuuluva elokuva, sillä se ei vedä väkivaltaa kovinkaan pitkälle, vaikka se olisikin tavallaan aika tervetullutta tässä tapauksessa.

Tom Hardy on ylivoimaisesti koko elokuvan vahvin osa. Hän sopii erinomaisen Eddie Brockin renttumaiseen rooliin johon Venom tuo loistavaa antisankarimaista asennetta ja brutaalia tyyliä. Hardy ei ole mikään voittamaton supersankari, vaan tavallinen ihminen jolla on vikansa ja heikkoutensa. Erinomaisesti elokuvassa toimii se, että Venomista tehdään monella tavalla hyvin samankaltaista kuin Brockista, vaikka Venom onkin samalla aikaa merkittävästi kykenevämpi sekä toiminnassa että päättelyssä, puhumattakaan siitä tiedosta mitä hänellä on ja mikä avaa valtavasti mahdollisia ovia tulevaisuutta ajatellen. Tästä näkisi mielellään vielä sen kolmannenkin elokuvan, ainakin. Ehkä sitten Hämähäkkimiehen kanssa.

Muisssa rooleissa on myös varsin toimiva kattaus. Vaikka omassa mielessäni Cletus Kassadyn roolissa olisi pitänyt olla Robert Knepper, tai hyvänä kakkosvaihtoehtona Jackie Earle Haley, niin Woody Harrelson toimii oikein kelvollisesti psykopaattina, yhdellä hyvin merkittävällä heikkoudella. Carnage on erinomainen pääroisto, joka nousee jopa merkittävämmäksi uhaksi mitä Kassady olisi koskaan voinutkaan olla. Kakkospahiksena oleva Shriek on myös erinomaisesti tehty ja Naomie Harris vetää todella hyvän roolisuorituksen, nousten ehkä elokuvan vahvimmaksi naishahmoksi, mikä ei tosin ole ihan ilmainen kisa, sillä Michelle Williams vetää myös oman osansa todella laadukkaasti, vaikka se aika pieneksi jääkin. Yhtäkään oikeasti surkeaa roolisuoritusta elokuvassa ei oikeastaan ole, mutta ei myöskään yhtäkään niin erityistä että se pitäisi nostaa erilliselle jalustalle, paitsi Tom Hardy, jonka roolisuoritus on ehdottomasti yksi hänen parhaitaan.


Kokonaisuus 

Venom: Let there be Carnage on erinomainen elokuva joka ei ole liian pitkä, eikä liian laahaava. Se käyttää mukana olevia hahmoja todella hyvin ja on laadultaan hyvin lähellä ensimmäistä. Vaikka elokuva ei petaakaan mitään ilmiselvää jatko-osaa (ilman mid cred kohtauksta) niin olisi todella mielekästä nähdä vielä Venom 3. Venom 2 on erittäin hyvä supersankari elokuva, vaikka päähenkilö onkin hyvin roistomainen antisankari. Tom Hardy vetää erinomaisen roolin ja muutekin elokuva toimii erittäin hyvin juurikin niillä tavoilla, joilla sen toivoisikin.


+ Venom

+ Tom Hardyn roolisuoritus

+ Toiminnan ja huumorin yhdistely

+ Todellinen uskollinen jatko-osa 


- Voisi olla brutaalimpikin

- Toimintaa voisi olla enemmänkin 


Arvosana: 8,5


Fantastinen