Animaatioelokuvien sarjalla DC on merkittävästi parempi kuin Marvel. Tosin nyt kun eräs tarinajatkumo DC:n animaatioiden parissa on päättynyt, on mahdollisuus rakentaa jotakin uutta. Siinä InJustice ei onnistu, vaan se toimii merkittävästi paremmin omana kokonaisuutenaan, joka voisi sitten kasvaa. Tämä tarina toimii joka tapauksessa.

 

 

 

Kuten Killing Joke, Hush, Under Red Hood sekä viimeisimpänä Long Halloween, ovat monet Batman aiheiset animaatioelokuvat onnistuneet paremmin kuin olisi aluksi voinut kuvitellakaan. InJustice tietysti kattaa koko Justice Leaguen, mutta loppuviimeksi se on ehdottomasti Batmanin ja Teräsmiehen välinen tarina, kun kaksikko päätyy vastakkaisille puolille, jakaen siinä samalla myös koko liigan kahtia. Tämä tarina on juurikin sellaista materiaalia, että siitä saisi aikaiseksi vaikka kokonaisen sarjan tai parin elokuvan kattavan tarinan. Pelipuolella InJustice kaksikko on tarjonnut erittäin laadukkaan tarinakokonaisuuden mahtavalla tyylillä ja laadukkaalla pelattavuudella. Tämän elokuvan ehdottomasti suurin heikkous onkin siinä, että se on liian lyhyt kertomaan tämän tarinan. Tälläinen "normaalipintuinen" elokuva on liian lyhyt aika tämän tarinan kertomiseen sillä tavalla jonka se ansaitsi. Tietysti samalla aikaa myönnän että Killing Joke tuntui paikoitellen laahaavalta ja täytetyltä kokonaisuudelta, mutta tämän tarinan olisi pitänyt olla kaksi kertaa pidempi, tai ainakin tunnilla pidempi, sillä tälläisenään se tuntuu aika hosutusti kootulta, mikä vaikuttaa kipeästi myös siihen rytmitykseen ja tarinan jaksotukseen.

Tarinassa Jokeri onnistuu lopullisesti murtamaan Supermiehen jonka seurauksena Teräsmies lankeaa loppullisesti ja kääntyy pahalle puolelle, ottaen rautaisen otteen rauhanhallinnasta. Tämä asettaa hänet oitis vastakkain Lepakkomiehen kanssa, jota Jokeri ei ole vuosien saatossa saanut murrettua. Tarinan aikana niin Ihmenainen kuin Vesimieskin joutuvat valitsemaan puolensa, puhumattakaan siitä, että liittolaisia voi löytyä vähän erikoisemmistakin paikoista ja tässä vaiheessa tarinallista kaanonia, Oikeuden Puolustajat ovat varsin kattava joukko, sillä mukana ovat niin Metsästäjätär kuin Ravenkin. Supermiehen orastava tyrannia nimittäin muuttaa kaiken maailmassa jolloin entisistä vihollisista voi tulla ystäviä ja entisistä ystävistä vihollisia. Tarinan aikana vastaan tulee muutamia aika koviakin paikkoja, jotka todella järkyttävät tuttuja hahmoja pahemmin kuin koskaan.

Toiminnallisessa mielessä InJustice on erinomainen, mutta sitä toimintaa olisi voinut olla enemmänkin, jotta kaikkien hahmojen yhteenotoista olisi saatu enemmän irti, tarinapuolista puhumattakaan. Sanotaan vaikka että tässä ollaan muutoin hyvin lähellä elokuvaa Flashpoint Paradox, mutta InJustice tuntuu paljon hätäisemmin tehdyltä, jolloin monista niin herkullisista osista tätä tarinallista kokonaisuutta ei yksinkertaisesti saada tarpeeksi paljoa irti. InJustice on mahtava elokuva, mutta sen kanssa miettii jälkikäteen todella paljon sitä, että sen olisi pitänyt olla parempi ja se olisi todellakin voinut olla parempi, jos siihen olisi panostettu enemmän ja siihen olisi oikeasti mahdutettu enemmän sisältöä.


Kokonaisuus 

InJustice on tarinallisesti erittäin vahva kokonaisuus ja tyylillisesti se on juurikin sitä laatua mitä monet parhaat DC animaationelokuvat ovat olleet. Toiminta on erittäin hyvää, ääninäyttely laadukasta ja tarinasta on otettu paljon irti. Suurin ongelma tässä kaikessa on kuitenkin se että elokuva on aivan liian lyhyt kertomaan tätä tarinaa sillä tavalla jolla se ansaitsisi tulla kerrotuksi. Tämän pitäisi ehdottomasti olla ainakin kaksi kertaa pidempi, tai jaettuna pariin osaa. Tyylillisesti tämä olisi voinut olla karumpikin, mutta kaiken kaikkiaan, erittäin hyvä elokuva ja merkki siitä että DC on animaatioelokuvien parissa parempi kuin Marvel.

 

+ Erinomainen tarina

+ Näyttävä toiminta

+ Erinomainen animaatiotyyli

+ Batman

 

- Aivan liian lyhyt

- Lyhyydestä johtuvat heikkoudet

 

Arvosana: 8,0

 

Mahtava