Teini-ikäisten Mutantti Ninja Kilpikonnien ja Transformerien joukkoon liittyy jälleen eräs huippukova sarja ja se tulee olemaan sarja. Ensimmäisessä osassa päästään vasta kiinni Power Rangerien maailmaan.
Mighty Morphin Power Rangers oli todella kova sanaa yhteen aikaan lapsuudessani. Se näyttää nykypäivänä ehkä vähän hoopolta mutta silloin se oli yksi kovimpia juttuja koskaan. Monta toisistaan eroavaa sankaria, iso liuta toinen toistaan erikoisempia vihollisia, isoja robottidinosauruksia, taistelulajeja, huumoria ja vaikka mitä. Jos tältä elokuvalta odottaa mitään mitä sarjassa oli. Niin osittain elokuva tarjoaa juurikin sitä, mutta koska nyt palataan alkuun ja käynnistetään saaga uudestaan, niin luvassa on paljon sitä "origin story" settiä, mikä syö paljon aikaa siltä hyvältä tavaralta.


Tarinan keskiössä on viidestä teinistä koostuva sukupuolisesti, etnisesti, taustallisesti ja luonteellisesti rikas ryhmä. Jason Scott on johtatyyppiä oleva reilu kaveri, Billy Cranston on nörttimäinen sosiaalisesti vähän taitamaton mutta ystävällinen poika, Kimberly Hart on vahva ja salaperäinen tyttö, Zack Taylor on uhkarohkea ja ulospäinsuuntautunut ja Trini Kwan on sulkeutunut ja etäinen. Nämä viisi toisilleen lähes tuntematonta teiniä päätyvät sattuman kautta samaan aikaan ja samaan paikkaan, jossa he saavat käsiinsä Ranger merkit, jotka herättävät heissäkin jotakin.

Samalla kun viisikko alkaa herätellä sisäisiä voimiaan Zordanin (Bryan Cranston) ja Alpha 5:n opissa, niin maan vihollinen, Rita Repulsa (Elizabeth Banks) herää myös.


Mitä tulee viiteen uuteen Power Ranger näyttelijään, niin itselleni oikeastaan yksikään heistä ei ollut järin tuttu mikä tavallaan on ihan hyvä asia. Dacre Montgomery on erittäin hyvä Jason eikä Naomi Scott ole myöskään yhtään hullumpi Kimberly. Muuta joukkoa on sekoitettu vähän enemmän sillä tällä kertaa Billy on tummaihoinen ja Zack aasialainen kun taas Trini on latino. Näistä kolmest Billy on todella hyvin uudistettu eivätkä Zack ja Trinikään ole mitenkään huonoja, eivät vain niin mieleenjääviä. Bryan Cranston on toimiva Zordon siinä missä aiemmatkin muodot hahmosta. Alpha 5 on Bill Haderin tulkitsemana todella huvittava ja toimiva.

Erittäin isot pisteet kerää Elizabeth Banks jonka tulkinta Rita Repulsasta on paljon parempi kuin naurettavan ylivedetty Mighty Morphin Power Rangers versio. Banksin Rita on yhtä aikaa yliampuva, karmiva, vaikuttava ja mieleenpainuva. Tässä on erittäin onnistunut vihollishahmo.


Toiminnallinen puoli on erittäin onnistunut. Loppupuolella kaikki menee aivan överiksi, mikä on tässä tapauksessa ainoastaan hyvä asia. Siinä kohtaa on loppuhuipennus alkaa ja tutun musiikin säestämä matka alkaa, niin pakko sanoa että se oli hienosti tehty kohtaus. Spoilaamatta liikaa, jos olet joskus katsonut MMPR sarjaa, niin tämä elokuva noudattaa tuttua kaavaa, mutta tällä kertaa aluksi pitää vain tuoda uudet katsojat mukaan maailmaan.

Oli kyseessä sitten lähitaistelu tai vähän isompiskaalainen taistelu niin toiminta on näyttävää. Tässä on pienen rajoitteena se, että alku elokuvassa on aika pitkä ja toiminta jää vähemmällä huomiolle tarinankerronnan vuoksi. Loppuhuipennus on kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin tutunoloinen ja onnistunut.


Tarinankerronnassa elokuva toimii hyvin niille joille tämä sarja ei ole millään tavalla tuttu. Veteraanit huomaavat monia kivoja pikkujuttuja sieltä täältä, mutta pääidea on tuttu ja turvallinen. Power Rangerit on tuotu nykyaikaisempaan muotoon ja heidän joukkoaan on väritetty entisestään ja se toimii. Pääporukka on tehty onnistuneesti ja kokonaisuudessaan tarina etenee hyvin, antaen tilaa kaikille viidelle. On selvää että muutamiin hahmoihin on panostettu vähän enemmän, mutta kaikki viisi tulevat enemmän tai vähemmän tutuiksi.

Elokuvan alku on todella hyvin tehty, mutta elokuvan nimi olisi voitu esittää vähän hienommin. Lopetus puolestaan on juurikin sellainen millainen sen arvaa heti olevan. Tämä elokuva aloittaa nuorten tarinan ja petää selvää jatkoa parillakin tavalla. Ne viittaukset huomaa Ritasta sekä pienestä pätkästä lopputekstien välissä.


Siinä missä tarinankerronta, hahmot ja yleisidea ovat kaikki onnistuneet tapa jolla ne tuodaan esiin olisi voinut olla paljon parempikin sillä tässä kakussa kuorrutus ei ole onnistunut yhtä hyvin kuin sisältö.

Mighty Morphin Power Rangers sarjassa kaikki viisi Rangeria erottuivat todella selvästi muutenkin kuin väriensä takia. Kaikilla oli selvät saappaat, hansikkaat, vyö ja aseet sekä mikä tärkeintä (aseiden ohella) oli se, että heidän kypäränsä erottuivat selvästi toisistaan, kuvastaen heidän voimaeläimiään. Tuo on se asia mistä itse pidin sarjassa todella paljon. Muutamassa muussa sarjassa sitä ei ollut tehty yhtä hyvin ja elokuva ei myöskään tee sitä kovin hyvin. Tässä elokuvassa haarniska aikaa on todella vähän minkä tarinallisessa mielessä ymmärtää. Se mikä nyppii on siinä, että nämä viisi erottuvat pääasiassa väriensä ansiosta.

Haarniskat ovat todella kiiltäviä minkä takia niistä on aika hankalaa todella erottaa niitä pieniä asioita. Sen lisäksi he eivät juuri käytä aseita, mikä edelleen on tavallaan ymmärrettävää kun elokuva(sarja) on alkutekijöissään. Aseita vihjataan, mutta ne olisi voitu tehdä niin paljon paremminkin. Asujen perusteella heidän Zordejaan ei juuri erota ja muutenkin nämä asut on turhan kiiltäviä. Otetaan vertailuun Marvel. Sarjakuvista tutut hahmot ovat kääntyneet todella hyvin elokuvahahmoiksi. He ovat tunnistettavissa mutta samalla heidän asunsa ovat modernisoituja ja muokattuja. Ne ovat kuitenkin tunnistettavia myös niiden pienien yksityiskohtien kannalta, sitä samaa ei tässä näy.

Mitä tulee Zordeihin, niin ne on monella tavalla tehty todella hyvin, mutta nekin ovat liian kiiltäviä, jotta ne pienet yksityiskohdat todella näkyisivät. Vaaleanpunainen aerodactyl erottuu erittäin helposti ja punanainen Tyrannosaurus myös aika hyvin, mitä nyt päähän olisi voitu tuoda enemmän yksityiskohtaisuutta. Keltainen sapelihammastiikeri, musta mastodontti ja sininen triceratops sen sijaan (etenkin musta ja sininen) eivät erotu toisistaan yhtään niin hyvin.

Sitten on eräs asia joka on kyllä niin ylinostalginen, että se saattaisi nykyään tuntua aika höpsöltä ratkaisukta. Mutta itse olisin kyllä ollut todella tyytyväinen jos heidän "Mophin time" hetkeensä olisi yhdistetty se kun he näyttävät zord merkkiä ja lausuvat zordin nimen.


Kokonaisuutena sanoisin että Power Rangers pääsee samalla tasolle mille pääsivät niin Teenage Mutant Ninja Turtles kuin Transfomerskin ensimmäisillä elokuvillaan. Sanoi kuka tahansa, mitä tahansa niin itse olen tykännyt Transformersien jatko-osista todella paljon enemmän kuin siitä ensimmäisestä. Power Rangersilla on oikeasti mahdollisuus saada aikaan hyvä elokuvasarja. Se vaatii lähinnä sitä, että jatkossa elokuvassa osataan jakaa aikaa jokaiselle osapuolelle. Kysessä on hauska ja toimiva tarina mutta toimintaa kaipaisin itse enemmän. Ehkä mahdollisessa jatko-osassa sitten.

Potentiaalia on paljon ja osa siitä on käytetty todella oikein. Ensimmäisen elokuvan tietyt heikkoudet ovat läsnä, mutta kokonaisuutena elokuva toimii hyvin.


+ Power Rangers tunnelma

+ Toiminta

+ Hyvin tehty viisikko

+ Erinomainen pääroisto


- Haarniskat jättävät paljon toivomisen varaa

- Rangersit eivät käytä aseita

- Zordeista puuttuu tietty yksityiskohtaisuus


Arvosana: 7,4


Loistava