Jason Stathamin tähdittämässä, yllättävän hyvässä hirviöelokuvassa jättiläishai megalodon nousee syvyyksistä ihmisten ilmoille. Tässä elokuvassa Statham pääsee oikeuksiinsa veden alla. Onhan hän entinen sukeltaja. 

 

 

Huippukehittyneellä Mana One tutkimusasemalla, meren keskellä tutkitaan meren syvänteitä joissa voi piillä jopa Marianien hautaa syvempiä kohtia. Kun tutkimusryhmä sitten löytääkin syvemmän kohdan, löytyy sieltä myös syvyyden kuningatar. Kun sitten sattuu ikävä yhteenotto ihmisen ja jättiläishain kanssa, niin apuun pyydetään aiemmin hain kohdannut ammattilais-sukeltaja Jonas Taylor (Statham).

Tarinallisesti Meg etenee kuin arvata saattaa. Hai syö ihmisiä, hajottaa paikkoja ja väijyy veden alla. Sanoisin että Meg toimii yllättävän hyvin siksi, koska lähemmäs kaikki näyttelijät tekevät erityisen hyvää työtä. Jason Statham on kuin aina ennenkin, todella kova jätkä ja helposti suurin syy siihen, miksi halusin nähdä tämän elokuvan. Esimerkiksi erentutkija Suyin (Li Bingbing) on todella toimiva hahmo joka tarinan edetessä varsinkin nousee isoon rooliin ja tietokone-expertti Jaxx (Ruby Rose) on todella räväkkä ja todella hyvän näköinen nainen. Vaikka valtaosa hahmoista jääkin suhteellisen pieneen osaan, niin jokainen toimii erittäin hyvin isossa kokonaisuudessa.


Hahmojen suhteen pienet yksityiskohdat vaikuttavat todella paljon. Jaxx esimerkiksi on raskaasti tatuoitu ja vaikuttaa todellakin hakkerityyliseltä typyltä ja Ruby Rose vetää erittäin hyvän roolin. Itselläni vertailupintaa hänestä on vain Resident Evil: Final Chapter elokuvasta. Li Bingbing, josta vertailupintaa taas on Resident Evil: Retribution elokuvasta, on myös erittäin hyvä, ei ehkä samalla tavalla vaikuttava kuin Rose, mutta hänen isompi roolinsa antaa hänellä hyvin tilaa.

Valtaosa tarinan painokkuudesta lepääkin sen hahmoissa. Tämäntyylisissä elokuvissa on hyvin vaikea sanoa että kuka kuolee ja kuinka pian. Monet tilanteet näkee helposti ennalta mutta muutama yllätyskin löytyy. Tarinassa jokainen saa sopivasti tilaa ja vaikka osa hahmoista onkin selvässä sivuroolissa, niin kaikki saavat osansa toiminnasta ja tarinasta. Valtaosa siitä on kuitenkin Stathamin harteilla ja hän kantaa sen erinomaisesti.


Tarinallisessa mielessä Meg ei ole mitenkään ihmeellinen. Siinä on paljon erittäin hyviä kohtauksia, runsaasti huumoria ja todella hienoja toimintakohtauksia. Hai itse näyttää erittäin hyvältä ja vaikka mukana onkin paljon säikäyttelyhetkiä, niin kaikkein parhaita ovat ne hetket kun hai hiljalleen tulee näkyviin. Ajoittain tosin tuntuu että monia kohtauksia olisi voitu tehdä toisin ja isoksi hirviöksi tämä hai on aika tyhmä, sillä monet sen mahdolliset uhrit selviävät täydellä moukan tuurilla. Täytyy sanoa että vaikka Megissä onkin varsin näyttävä ja tyylikäs lopetus ja hyvin etenevä tarina, niin silti tästä jää jotakin puuttumaan.

Vaikka elokuvaan kaipaisikin muutamia asioita selvästi enemmän ja jotkut tapahtumat olisi voitu tehdä oikeasti erilailla, niin siitäkin huolimatta laittaisin tämän oitis parhaiden hai-elokuvien joukkoon. Suuri syy siihen että halusin tämän nähdä on ehkä Statham, mutta paljon parempi tämä oli, mitä alunperin sen odotin olevan.

 

+ Jason Statham

+ Todella hyviä roolisuorituksia

+ Hyvin tehdyt henkilöhahmot

+ Monet todella hienot toimintakohtaukset

 

- "Se jokin" jää puuttumaan

- Hain käytös on outoa

 

Arvosana: 7,0

 

Loistava