Deadpool 2 tekee lähemmäs kaiken paremmin kuin ensimmäinen. Tai oikeastaan se tekee kaiken samoin kuin edellinen, mutta se lisää muutaman erittäin vahvan osan kokonaisuuteen.

 

 

 

Deadpool (Ryan Reynolds) on sellainen heppu joka ei ole varsinainen sankari. Kun tappaa ihmisiä niin päätyy antisankari kategoriaan. Muutaman mutkan kautta Deadpool päätyy tilanteeseen jossa hänen maailmankuvansa muuttuu. Siitä sitten pari mutkaa ja uutta muuttujaa lisää niin Deadpool perustaa X-Force nimisen "sankari"ryhmän. Värikkääseen kokoonpanoon kuuluu yksi elokuvasarjan takuuvarmoista vakiohahmoista, onnekas Domino (Zazie Beetz). Yksi isoimpia muuttujia on tässä tarinassa on kuitenkin kiven kova jätkä nimeltään Cable (Josh Brolin).


Tyyli on väkivaltainen ja huumoripitoinen jatkuvilla neljännen seinän rikkomisilla joissa heitetään yleensä läppää monista elokuvaan enemmän tai vähemmän liittyvistä asioita, kuten siitä että Josh Brolin on MCU:n Thanos, tai että Deadpool oli myös osa X-Men Origins: Wolverinea. Viittauksia moniin elokuviin riittää paljon mukana on valtavasti tuttuja hahmoja ja vanhoja tuttuja, kuten Weasel (TJ Miller).

Toiminnallisessa mielessä Deadpool 2 on hyvä elokuva, se ei ole niitä lajityypin parhaita, mutta hienon näköinen paketti on kyseessä ehdottomasti. Huumori toimii myös todella hyvin ja tuttuja hahmoja on osattu käyttää erittäin hyvin. Täytyy kuitenkin sanoa että muutamia asioita elokuvassa on tehty vähän vähemmän hyvin. Monet kohtaukset tuntuvat laahaavan aivan liian pitkään ja muutamat hahmot ovat enemmänkin ärsyttäviä kuin hyviä.


Kaikkein paras osa elokuvaa on Josh Brolin erinomaisesti esittämän Cable. Hän on erittäin hyvä vastapaino rennolle ja vitsailevalle Deadpoolille. Cable on vakava ja karski äijä joka todellakin on sellainen naama jota mielellään näkee sitten jatkossa lisää, kuten Deadpool 3:ssa ja X-Forcessa. Hyvänä kakkosena tulee Domino joka myös on todella hyvä lisä porukkaan. Domino on uusin hahmo joka kokee hieman väritystä alkuperäisestä, mutta Zazie Beetz vetää roolin niin hyvin että se seikka voidaan sivuuttaa.

Ryan Reynold on ihan ok Deadpool, edelleen. Mutta silti tuntuu että ajoittain se pelleily menee vähän yli ja naamio saisi pysyä päässä vieläkin enemmän.

Pahispuoli on se mikä tässä elokuvassa mättää erittäin pahasti sillä mitään oikeasti hyvää pääpahista ei vain ole, ellei välttämättä halua Cablea sellaiseksi laskea. Tosin eräs loppupuolella ilmestymä tuttu X-Men hahmo on todella hyvä lisäys.


Kokonaisuutena Deadpool 2 on hyvä elokuva. Sillä ei ole mitään sanaa Infinity Waria vastaan tai monia parhaita X-Men elokuvia vastaan ja melkovarmasti seuraava Mission Impossible tulee myös olemaan parempi elokuva. Mutta hyvää viihdettä tämä on se kyllä elokuvassa sen verran hauskoja juttuja on, että niiden typeryyksien kanssa kestää.

 

+ Josh Brolin Tha.. Cable ja Zazie Beetzin Domino

+ Huumorin ja toiminnan näppärä yhdistäminen

 

- Hyvä pääpahis puuttuu

- Monta typerää/laahaavaa osaa

 

Arvosana: 7,4

 

Loistava