Marvelin ryhmä rämän (Guardians of the Galaxy) elokuvien ohjaaja James Gunn siirtyy kilpailijan puolelle ohjaamaan DC:N ryhmä rämän elokuvan. Suomessa lisänimen Suicide Mission saanut elokuva on selvästi jatkoa aiemmalle DC:n elokuvauniversumille, mutta se voisi myös olla kokonaan oma kokonaisuutensa. Varmaa on joka tapauksessa se että tämä on se ylivertaisempi Suicide Squad elokuva.
Amanda Wallerin (Viola Davis) rautaisen nyrkin alla eversti Rick Flagin (Joel Kinnaman) johtama itsemurha ryhmä lähtee surman suuhun. Porukkaan kuuluu tuttuja naamoja sekä uusia tuttavuuksia. Ylivoimaisesti tärkeimpään osaan nousee DC:n elokuvauniversumin kärkihahmohiin kuuluva Harley Quinn (Margot Robbie) joka on selvästi yksi elokuvan päähenkilöitä, ja ansaitusti. Selvää on että kaikki eivät palaa takaisin, mutta yllättävää onkin se, miten nopeasti ruumiita alkaa tulla ja tarinat yllätykset nousevat esiin. Jos elokuvasta on nähnyt trailereita, niin ensimmäiset 15 minuuttia eivät tule minään yllätyksenä ja jos tietää erään hahmon omasta TV-sarjasta, niin se spoilaa todella tehokkaasti loppupuolen käänteitä elokuvasta. Tarinallisesti Suicide Squad toimii parhaiten kun siitä ei kuulu juuri mitään erikoisempaa.


Margot Robbien, Joel Kinnamanin ja Viola Davisin lisäksi tuttuja naamoja on hyvin vähän, sillä nyt koossa on uusi ryhmä. Deadshotin sijaan mukana on Bloodsport (Idris Elba) joka tosin tuntuu liiankin Deadshot tyyliseksi tehty, sen sijaan että hahmosta olisi pyritty tekemään täysin omanlaisensa. Elokuvan edetessä hahmon omat jipot sentään tulevat esiin, sillä hänen aseistuksensa on sieltä tyylikkäimmästä päästä omassa huipputeknologisuudessaan. Sitten löytyy Disney prinsessamaisia vivahteita pursuava Ratcather 2 (Daniela Melchior) yhdessä partnerinsa Sebastianin kanssa, sitten on Peacemaker (John Cena) joka on kuin douchebag versio kapteeni Amerikasta. Mainittakoon myös yksi elokuvan hauskimmista hahmoista, nimittäin vähä-älyinen mutta sympaattinen king Shark (äänenä Sylvester Stallone). Kyllähän mukana on myös aiemmasta elokuvasta tuttu kapteeni Bumerangi (Jai Courtney).

Nerokkaan hämäävää hahmojen kanssa on se että vaikka näyttelijänä olisi joku edes hieman tunnetumpi nimi, niin hänen taipaleensa voi jäädä varsin lyhyeksi ja vaikka hahmo olisi kuinka ovelasti tehty, niin sekään ei takaa mitään. Kääntöpuolena ovat sitten ne aivan täydet täytehahmot joiden tietää kuolevan satavarmasti ennen loppua. Tosin itsemurharyhmäläiset eivät ole ainoat elokuvan tähdet, sillä vastapuolella oleva Thinker (Peter Capaldi) on yllättävän onnistunut hahmo, puhumattakaan hänen projektistaan.


Yksi asia mikä nostaa tämän elokuvan oitis aiemman Suicide Squadin yläpuolelle on se verinen tyyli jossa hurmetta ei puutu, eikä kirosanoja. Tällä kertaa tuotannossa on uskallettu antaa samalla tavalla siimaa, mitä Deadpoolin kanssa. Tälläinen korkeampi ikäraja ainakin takaa sen, että aihepiirille kuuluva raakuus pääsee sensuroimattomasti esille. Tosin samalla aikaa se on muistutus siitä, että nämä korkeamman ikärajan tuotokset olisi pitänyt ottaa yleiseen käyttöön jo aiemmin. Wolverine trilogia pääsi siihen pisteeseen vasta kolmannessa osassaan (Logan) ja trilogian ensimmäinen elokuva olisi taatusti saanut paremman vastaanoton jos sen ote olisi ollut yhtä hurmeinen kuin siihen perustuvan pelin tyyli oli. Suicide Squadin tyylikkyyttä ei siis parane ottaa itsestäänselvyytenä. Vaikka hurmetta ja ärräpäitä riittää, niin niiden käyttö on oikeutettua ja hyvin toteutettua. Vastapainona on myös ihan tarinaakin. Toiminta on kuitenkin se mikä todella toimii parhaiten. Bloodsport näyttää todella upealta käyttäessään mitä erilaisempia käytössään olevia aseita ja Harley Quinnin pähkähullut äksön kohtaukset sopivat hahmoon erinomaisesti.


Suuret pisteet ottaa myös iso osa näyttelijäkaarita. Margot Robbie on tehnyt hahmosta täysin omansa, mihin DCEU:n puolella ei ole kovinkaan moni samalla tavalla yltänyt, vaikka lupaaviakin aloituksia on tullut Jeremy Ironsilta ja Ben Affleckilta. Tosin, tulossa on ehkä lupaavin DCEU rooli, koskaan, Pierce Brosnanin Doctor Fate. Itse todellakin toivon että Gotham City Sirens toteutuu, jotta Harleyn saa bestiksekseen Poison Ivyn. Vaikka Birds of Prey olikin iso huti, niin mahdollisuuksia on kyllä, kun vain otetaan oikeat pelaajat kentälle, eli juurin A-ryhmä (Harley Quinn, Poison Ivy, Catwoman). Viola Davis on toinen joka on vetänyt roolinsa niin hyvin että hän ansaitusti jatkaa eikä parempaa Walleria helpolla löydy. Idris Elba vetää Bloodsportin roolit yllättävän hyvin, sillä Will Smithin umpisurkean Deadshot vedon jälkeen odotukset eivät olleet järin korkealla. Itselleni täysin tuntematon Daniela Melchior on myös erittäin hyvä eikä king Sharkistakaan löydy pahaa sanaa sanottavaksi. John Cena on kuin tämän elokuvan Dave Bautista. WWE tähti joka ei ole niin hyvä näyttelijä kuin luulee olevansa tai millainen kollega Dwayne Johnson jopa on. Erityiset pisteet kuitenkin Peter Capaldille joka vetää oman roolinsa erityisen hyvin.


Kokonaisuutena Suicide Squad on ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva ja yksi DCEU:n parhaita elokuva, ellei jopa se paras. Tosin DCEU:n puolella kilpailu ei ole läheskään niin kovaa mitä Marvelin puolella, jossa hyvä elokuva ei riitä, koska sieltä löytyy useita fantastisia elokuvia jotka voi lisätä parhaiden elokuvien joukkoon 2000-luvulla ja mahdollisesti koskaan. Vaikka Batman v Superman olikin paikoitellen erittäin hyvä, niin siinä yritettiin aivan liikaa ja mentiin niin monesti metsään, että ei se pärjää vertailussa niin hyvin kuin voisi toivoa. Tosin kyseinen elokuva pitää sisällään DCEU:n parhaita roolituksia, mutta myös huonoimpia. Koska Batffleck sooloelokuva tuskin koskaan toteutuu, niin DCEU:ssa on mahdollista päästä helposti huipulle ja siellä Suicide Squad nyt on.


+ Hurmeinen ja sarjakuvamaisen huvittava tyylikkyys

+ Monta erittäin hyvin tehtyä ja näyteltyä hahmoa

+ Yllättävän hyvin tehty ja yllätyksellinen tarina

+ Harley Quinn/Margot Robbie, king Shark ja Sebastian


- Eräät hahmoratkaisut ja juonikuviot

- Paikoin hyvin pakotettu huumori


Arvosana: 8,0


Mahtava