DC:n elokuvauniversumi jatkuu ja tällä kertaa Batmanin ja Wonder Womanin joukkoon liittyvät Flash, Aquaman sekä Cyborg, torjuakseen muukalaisten hyökkäyksen maahan.

 

 

 

Oikeuden Puolustajat jatkaa tarinaa Batman v Superman elokuvasta. Supermanin kuoleman jälkeen moni on menettänyt uskonsa. Batman on alkanut valmistautua tulevaan uhkaan joka kuitenkaan vaikuttaa olevan paljon enemmän, mihin hän on valmis, kun hurja Steppenwolf saapuu maapallolle.

Tarinallisesti elokuva jatkaa oikein hyvin siitä mihin jäätiin, mutta ongelmana on se, että vaikka elokuva onkin aika hyvin rakentunut, niin se ei tunnu oikeasti olevan mitään keskiverto supersankarielokuvaa enempää. Vaikka tarina onkin rakennettu hyvin ja se toimii ja etenee hyvin, niin siinä ei ole oikeastaan mitään sellaista, mitä DC elokuva oikeasti tarvitsisi. Viihdyttävä elokuva on kyseessä mutta pakko sanoa että paljon enemmän olisi tarvittu.


Mitä tulee elokuvan näyttelijöihin niin sanotaan että muutama varsin hyvä roolisuoritus on mukana mutta valtaosa on joko huonoja suorituksia tai hahmo ei vain toimi. Tai molempia. 

Sanoisin että kaksi elokuvan vahvinta lenkkiä ovat Ben Affleck ja Jeremy Irons, joista varsinkin jälkimmäinen on erityisen hyvä. Itse pidin todella Michal Cainen suorituksesta, mutta nyt kahden elokuvan jälkeen, alan pitää Ironsista vielä enemmän. Irons on erittäin hyvä opettajahahmo ja onnistuu olemaan elokuvan kaikkein laadukkain hahmo ilman mitään erityisempää tasapainottomuutta.

Ben Affleck on hyvä Batman, mutta vielä parempi Bruce Wayne. Hänen suorituksensa ei ole niin hyvä kuin aiemmassa elokuvassa, mutta kyllä on ihan hyvä. Todella monta asiaa jää tosin puuttumaan.

Marvelin kanssa monet hahmot ottivat oman aikansa ennenkuin alkoivat oikeasti tuntua hyviltä. Gal Gadot ei vieläkään tunnu todelliselta Wonder Womanilta, Ezra Millerin Flash on kömpelö vitsiniekka ja Jason Momoa on täysin särmitön Aquaman. Sivuosan JK Simmons ei myöskään tunnu oikealta valinnalta James Gordoniksi. Ray Fisherin Cyborg ja Amy Adamsin Lois Lane ovat lieviä poikkeuksia ja toimivat varsin hyvin. Mutta se kaikkein heikoin linkki on Henry Cavillin Teräsmies joka on todella huono.


Sanoisin että monet ongelmat liittyvät tavalla tai toisella hahmoihin.

Batmanista on riisuttu kaikki tarvittava särmä. Hän kertoo todella avoimesti olevansa Bruce Wayne, ei ole yhtään niin kova kuin aiemmin eikä läheskään niin älykäs ja varma kuin pitäisi olla. Tästä Batmanista on poistettu aivan liikaa niitä osia joita hahmo vaatii. Hänen identiteettinsä kuuluisi olla salaisuus, hänen pitäisi olla huippuälykäs ja valmiina kaikkeen. Puhumattakaan siitä, että hänen pitäisi olla tilanteessa kuin tilanteessa täysin hallittu. Mikään tästä ei tule esiin elokuvassa, vaikka tämä Batman on ollut 20 vuotta aktiivisena.

Superman taas, on aivan liian ylivoimainen. Tämä tulee oitis ilmi kun Teräsmies liittyy taisteluun ja oitis ottaa tilanteen haltuun. Se ei kuitenkaan ole suurin ongelma, vaan se, mikä on ollut läsnä alusta asti. Hänestä on yritetty tehdä särmikäs, kova ja voimallinen, mutta sen sijaan hänestä on saatu kusipäinen mäntti joka luulee olevansa kaiken yläpuolella. Tämä ei vain toimi.

Muut hahmot ovat paljon tasaisempia ja suoriutuvat hyvin omilla paikoillaan. Flash on nopea liikkeissääm, Cyborg tehokas teknologian parissa. Kumpikin on myös hillitty ja omanlaisensa.

Lyhyesti: Batmanin pitäisi olla parempi ja Supermanin huononmpi. Batmanin ei pidä olla Tony Stark, mihin tässä elokuvassa on vähän pyritty. 


Siinä missä Marvelin elokuvauniversumi on kasvanut elokuva elokuvalta isommaksi ja monella tavalla paremmaksi, niin DC ei vain ole pystynyt samaan ja monella tavalla tämä elokuva on erittäin hyvä esimerkki siitä miksi näin.

Yksi asia mikä nousee todella nopeasti esiin on se, että siinä missä Marvel elokuvat ovat onnistuneet lisäämään huumoria erittäin hyvin mukaan, niin DC kompastuu tässä erittäin nopeasti. Valtaosa tämän elokuvan "hauskoista" jutuista ei vain naurata. Flash on kuin elokuvan koominen lisäys mutta valtaosa hänen jutuistaan on enemmän noloja, kuin hauskoja. Sitten kun Batmanin mukaan on yritetty laittaa vitsejä, niin ne eivät vain sovi hahmoon. 

Suurin ongelma huumorin kanssa on juurikin siinä että se ei toimi vaan herättää pääasiassa myötähäpeää. Pari astetta hauskaa kohtaa on, mutta todella usein tulee vastaan hetkiä joissa yritetään olla niin pirun hauskoja, mutta epäonnistutaan erityisen kivuliaasti.


Ehkä se isoin ongelma minulle on juurikin siinä, että Batman ei vain tunnu siltä miltä pitäisi. Sanotaan oitis että myös Batmanin asussa on eräs asia mikä pitäisi oitis korjata, nimittäin korvat. Niiden pitäisi erottua että hän näyttäisi lepakolta. Lepakoilla on isot korvat joten Batmanin korvien pitäisi erottua, vaan ei. Sen antoi Batman v Supermanissa anteeksi koska Batman oli todellinen nero taktiikassa ja voimanpesä taistelussa. Nyt sitä ei ole samalla tavalla esillä.

Näyttävyys ja toiminta ovat sentään varsin hyvin esillä ja niiden ansiosta elokuva ei tunnu tylsältä, vaan varsin hyvältä. Elokuva ei missään vaiheessa tunnu ylipitkältä tai sekavalta. Siitä aiempi elokuva vähän kärsi, mutta tämä elokuva on paljon paremmin jaksotettu kokonaisuus. Se on tosin tehty hahmojen kustannuksella.

Tarina on parhaimmillaan hyvä, mutta se keskittyy vääriin asioihin. Kyllähän Justice League saa alkunsa, mutta loppuviimeksi elokuvasta jää todella vähän käteen. Loppuhuipennus ontuu pahasti ja ne mieleenpainuvat hetket ovat todella harvinaisia. Pääpahis on varsin hieno ilmestys mutta hänessä ei vain ole mitään oikeasti eroavaa.


Justice League haluaisi olla kuin Avengers, mutta ei osaa käyttää hahmojaan samalla tavalla kuin Marvel. Marvelin hahmot ovat kaikki todella hyvin tehtyjä ja kuvastavat hienosti sitä mikä heissä on oleellista. DC:n tapauksessa hahmot eivät tunnu sopivan muotteihinsa. Batman ei ole yhtään niin älykäs tai voimallinen kuin pitäisi ja Superman on aivan liikaa. Se sääli sillä toiminnassa on omat selvät vahvuutensa ja siinä kohtaa hahmot todellakin pääsevät oikeuksiinsa.

Tarinallisesti hahmot tuodaan mukaan hyvin ja he saavat oikeasti tilaa kehittyä. Se ei kuitenkaan riitä koska niin monia asioita jää kaipaamaan ja kokonaisuutena Justice League ei tarjoa kovinkaan paljoa sisältöä.

Sanoisin että DC:n elokuvauniversumissa, Batman v Superman on edelleen se paras ja se ei ole paljoa, sillä keskiverto Marvel elokuva on helposti parempi. Jopa Suicide Squad pystyy kilpailemaan tämän elokuvan kanssa siitä kumpi on oikeasti parempi.

 

+ Toiminta

+ Supersankari tunnelma

+ Tarinan kehitys

+ Batmanin läsnäolo

 

- Batmanin tärkeimmät puolet on sivuutettu

- Supermanista on tehty liian ylivoimainen

- Heikot roolisuoritukset

- Keskinkertaisuus

 

Arvosana: 5,0

 

Välimallia