Batman%20vs%20TMNT.jpg?1570314404

Lepakkomies ja teini-ikäiset mutantti ninja kilpikonnatBatman ja TMNT ovat kumpikin olleet pitkään niitä huippusarjoja niin TV:ssä kuin sarjakuvissakin. Kyllähän molemmat ovat pärjänneet hyvin myös peleissäkin. Elokuvien suhteen Batman lienee kuitenkin onnistunut paremmin.
Aina kaikki kahden sarjan yhdistämiset eivät onnistu mutta tämä elokuva näyttää miten yhdistäminen onnistuu erityisen hyvin. Batman vastaan TMNT on yksi parhaiten onnistuneita versus elokuvia, useammallakin tavalla.

Tarinassa Leo, Raph, Don ja Mike saapuvat Silppurin perässä Gotham Cityyn jossa ninjamestarilla on salainen liittolainen jonka kanssa hänen tavoitteensa maailmanherruudesta tai sen tuhosta kohtaavat. Tämä johtaa kilpparit vastakkain myös itsensä Batmanin kanssa, joka ottaa hyvin nopeasti yhteen sekä heidän, että Silppurin kanssa. Tarinaa sen enempää avaamatta voidaan sanoa että tämä elokuva onnistuu yhdistämään kummankin sarjan parhaimpia puolia erittäin toimivasti.

Erityisen hyvin toimii hahmojen toteutus. Päähahmot kuullostavat juuri siltä miltä pitää ja Troy Baker on todellakin erinomainen Batmanin äänenä.


Animaatiossa se ulkoasu on isossa osassa ja tämän kohdalla se toimii erinomaisesti. Batmanissa on hyvin paljon sellaista retrotyyliä sinisen viitan takia kun taas samalla kilppareissa on sitä modernia tyyliä siinä mielessä, että he ovat kaikki toisistaan erottuvia. Raph on iso ja lihaksikas, Don on pitkä ja hintele, Mike on pieni ja Leo on keskiverto. On mausteensa tarinaan tuovat niin Alfred, Batgirl kuin Robin (Damian variaatio), unohtamatta muutamia erinomaisesti valikoituja Batman roistoja ja Silppurin mutageenia.

Parhaiden puolien yhdistely toimii todella hyvin ja tarinan edetessä tulee vastaan todella upeasti tehtyjä kohtauksia sekä monia todella hauskoja pätkiä. Batmanin vakava olemus yhdistettynä TMNT:n rentoon huumoriin iskee todella hyvin. Mutta samalla on hienoa miten sankareita yhdistellään sopiviksi pareiksi sillä kyllähän Batman ja Leo ovat todella samankaltaisia, mutta sitten myös se vastakohdat kohtaa upeasti kun Miken lekkeriksi vetävä juhlatunnelma kohtaa asiallisen ja rauhallisen Alfredin.


Iso osa on tietenkin toiminta ja siinä suhteessa elokuvan asetelma on enemmän kuin kohdillaan. Mukana on niin paljon taitavia taistelijoita kun ninjat ottavat toisistaan mittaa. Toiminta on parhaimmillaan juurikin silloin kun siihen johtavat monet niin hyvin yhdessä toimivat osa-alueet.

Tiettyjä asioita jää todellakin kaipaamaan tämän kohtaamiselokuvan kanssa, mutta samalla aikaa täytyy myös todeta että aikaa on rajallisesti ja kaikki mitä elokuvassa haluaisi nähdä, ei vain mahtuisi siihen ilman että se tuntuisi todella täpötäydeltä. Mutta siinä olisi hyvä paikka jatko-osalle.

SPOILERS

_________________________________________________________________________________

Isoimpia huippukohtia ovat ehdottomasti Arkhamiin sijoittuvat pätkät joissa loistavasti valikoitu joukko Batman konnia kohtaa mutageenin vaikutukset ja muuttuu juurikin oikein valikoiduiksi eläimiksi. Siinä osataan todella hyvin yhdistää kahden sarjan suurimpia vahvuuksia. 

Tavallaan olisi ollut kiva jos olisi nähnyt tapauksia jossa Raph ottaa yhteen Banen kanssa ja Don jonkun huomattavasit neromman roiston. Mutta kyllä mukaan on saatu monta niin upeaa kohtaa, kuten se missä nostetaan esiin että Bane on joskus murtanut Batmanin.

_________________________________________________________________________________


Kokonaisuutena Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles on yllättävän hyvä elokuva. Sen idea vaikutti heti todella hyvältä, mutta toteutus olikin huomattavasti parempi miltä se aluksi vaikutti. Tämä on juurikin sellainen elokuva josta mielellään näkisi jatkoa, mutta myös tälläisenä yksittäisenä kokonaisuutenaan se toimii erinomaisesti.


+ Batman

+ Teenage Mutant Ninja Turtles

+ Erinomainen roistovalikoima

+ Parhaiden palasten yhdistely


- Paljon asioita joita jää kaipaamaan

- Tietyt tarpeettomat osat


Arvosana: 8,9


Fantastinen